AMSTELVEEN, september 2009 – Canon Nederland maakt bekend dat Ron Jong – Country Director Canon Business Centers – met ingang van 16 oktober de rol op zich neemt van mede-eigenaar van Canon Business Center Utrecht. Dit betekent dat hij de Canon Nederland organisatie zal verlaten. Jong stond onder andere aan de basis van de successen die Canon Nederland heeft gekend sinds 2002. Voorbeelden hiervan zijn de succesvolle Sales-strategie en de professionalisering van het Canon Business Center verkoopkanaal . Samen met Bas Kamphuis, de directeur van Canon Business Center Arnhem, neemt Jong Canon Business Center (CBC) Utrecht over. Jong neemt de dagelijkse leiding van CBC Utrecht op zich.

In 2002 trad Jong in dienst van Canon Nederland. Hier was hij eerst in de functie van Country Sales Director voor Canon Business Solutions verantwoordelijk voor de strategie op het gebied van Sales voor de zakelijke markt. Later had hij een leidende rol in de professionalisering van het netwerk van Canon Business Centers in Nederland en de ‘service migratie’, een project waarbij de serviceverlening wordt uitbesteed aan de CBC’s. De eerste CBC’s hebben al een succesvolle migratie doorgemaakt. In een CBC worden hoogwaardige Canon-producten en IT-oplossingen geleverd op het gebied van kantoorautomatisering en document management voor kantoren en professionele printbedrijven.

Klantgericht en professioneel
“Met haar lokale Business Centers beantwoordt Canon aan de toenemende vraag naar laagdrempelige, hoogwaardige lokale service. Sinds zijn aantreden in 2002 heeft Ron Jong een grote bijdrage geleverd aan de transformatie van dit verkoopkanaal tot een klantgerichte en professionele organisatie. Door zijn enorme inzet en gedrevenheid zijn we erin geslaagd ons netwerk van CBC’s in Nederland in de laatste jaren fors uit te breiden. We hebben er alle vertrouwen in dat Ron met dezelfde gedrevenheid leiding zal geven aan het Canon Business Center in Utrecht,” aldus Martin Trampe, Managing Director van Canon Nederland N.V.

“Na zeven jaar met veel plezier bij Canon Nederland te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb in deze periode invulling gegeven aan de strategische koers op het gebied van Sales. We hebben een duidelijke omslag teweeg gebracht, van puur ‘dozen verkopen’ naar het bieden van geïntegreerde oplossingen. Daarbij heb ik de focus gelegd op het creëren van één hechte “Sales Force”, door het inrichten van een passend trainingsprogramma, kick off bijeenkomsten, incentives, het delen van successen. Ik vind het fantastisch dat ik deze strategie nu als franchiser in de praktijk kan brengen”, zegt Ron Jong. “Canon wil haar regionale dienstverlening versterken door het verdubbelen van het aantal CBC’s tot 20 in 2011, zoals onlangs in de media werd bekendgemaakt. Ook wil Canon haar technische dienstverlening uitbesteden aan lokale CBC’s. Hiermee kiest zij bewust voor de beste service aan de klant en niet per definitie voor de hoogste marge. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee ook in de regio Utrecht toegevoegde waarde bieden en verheug me op nog meer rechtstreeks contact met klanten.”

Jong (1956) startte zijn loopbaan bij IBM Nederland, waar hij 21 jaar verschillende financiële managementfuncties vervulde en werkzaam was als Salesmanager bij de PC-divisie van IBM. Daarna was Jong bij Ingram Micro – één van de grootste IT-distributeurs ter wereld – twee jaar lang verantwoordelijk voor een Sales-divisie van het bedrijf in Nederland. In de hierop volgende drie jaar was hij werkzaam als Business Development Director van Ingram Micro Europe in Brussel.


Rate this post

Print Friendly