In de markt zijn er verschillende signalen dat HP de PC divisie (PSG, Personal Systems Group) en printer (Imaging & Printing Group, IPG) divisie gaat samenvoegen. Inmiddels heeft ook de Wall Street Journal er een artikel over gepubliceerd. Het plan zou gereed zijn en op goedkeuring wachten van de CEO Mark Hurd. Tod Bradley, manager  PSG, zou de leiding gaan krijgen.

Voordat Mark Hurd CEO werd van HP heeft zijn voorganger Carly Fiorina de divisies samengevoegd. Bij zijn komst heeft Mark Hurd de divisies gesplitst. In die tijd zorgde de printertak voor 70% van de winst en de pc tak voor 5%. Ondertussen zijn de marges voor de printers gedaald en is HP de grootste leverancier van PC geworden. De omzet in het afgelopen kwartaal (juli 2009) bedroeg voor de pc divisie $8.43 miljard (-18%) en een winst van  $386 miljoen (12% van totaal). IPG realiseerde een omzet van $5,66 miljard (-20%) en een winst van $960 miljoen (30% van totaal).

Welke gevolgen mogelijke samenvoeging gaat hebben op de interne aandacht voor printing binnen de divisie is nog niet duidelijk. Hierbij moet ook de aangekondigde integratie met EDS meegenomen worden, de aankondiging van Managed Enterprise Services (MES) en de strategische samenwerking met Canon en Piney Bowes (US).

(Samengesteld uit verschillende bronnen door de redactie)

Rate this post

Print Friendly