De eerste printer ter wereld voorzien van witte inkt op waterbasis ten behoeve van het breedst mogelijke kleurenpalet

Amsterdam, 30 september 2009 – Tijdens Labelexpo 2009 in Brussel heeft Epson de lancering van de 24-inch Stylus Pro WT7900-printer bekend gemaakt, de eerste printer die gebruik maakt van een witte inkt op waterbasis.

De Stylus Pro WT7900 is de nieuwste printer in Epson’s reeks grootformaat inkjetprinters en is speciaal ontworpen voor het maken van proefafdrukken van verpakkingen. De printer is voorzien van geavanceerd kleurbeheer en een breed spectrum aan mogelijkheden voor het maken van reproducties en precisieafdrukken op uiteenlopende materialen zoals flexibele folie, papier en metaalachtige media. Daardoor levert de printer de noodzakelijke kwaliteit voor het maken van contractproefdrukken van verpakkingen en accurate afdrukken van voorbeeldproducten.

Epson UltraChrome HDR-inktset
De Stylus Pro WT7900 maakt gebruik van een Epson UltraChrome HDR-inktset (High Dynamic Range) met negen kleuren voor een breed kleurenpalet en exacte spotkleuren. Epson heeft speciaal voor deze printer een witte inkt op waterbasis ontwikkeld, zodat de witte kleurtinten met hoge dichtheid, die zo belangrijk zijn bij het proefdrukken, probleemloos kunnen worden afgedrukt.

Hoge kwaliteit en handige technologieën
Epson’s MicroPiezo TFPTM-printkop (Thin Film Piezo) zorgt voor perfect ronde druppels die met zeer hoge precisie worden geplaatst, met een resolutie van maximaal 2.880 dpi. Door de combinatie met een afdruksnelheid tot 40 m2/uur bij de hoogste afdrukkwaliteit, is deze printer zeer geschikt voor het maken van proefafdrukken van verpakkingen waarbij kwaliteit essentieel is. Daarnaast is de Epson Stylus Pro WT7900 voorzien van vele technologieën die ervoor zorgen dat de printer ideaal is voor productiewerk en contractproefdrukken, zoals een geïntegreerd automatisch snij-systeem met rolsnijmes, een rolhoudermechanisme zonder as, een automatisch set/release-mechanisme en Epson’s automatische spuitkopcontrole.

Epson SpectroProoferTM
De ingebouwde Epson SpectroProoferTM biedt gebruikers van de Epson Stylus Pro WT7900 automatisch en exact kleurbeheer en -controle voor betrouwbare en consistente proefafdrukken, kleurkalibratie, kleurcertificering, het maken van profielen, matchen van spotkleuren, volgen van kleurverschuivingen en doelmetingen. Daarnaast kan een kleurcertificaat zoals de Fogra wedge worden afgedrukt ter ondersteuning van het certificeringsproces. Dankzij de kleurbeheervoorzieningen kan de Epson Stylus Pro WT7900 eenvoudig in iedere productieworkflow worden gebruikt, zowel onsite als via een netwerk van externe locaties.

“De Epson Stylus Pro WT7900 is de nieuwste aanwinst in onze reeks professionele printers en is speciaal ontworpen voor de high-end verpakkingsmarkt,” zegt Claes Jeppsson, Senior Business Manager, Professional Graphics bij Epson Europe. “We voldoen aan de behoeften van deze markt met technologieën en voorzieningen die daar speciaal op zijn afgestemd, in combinatie met de kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid waar Epson om bekend staat. De feedback uit de bètatests was zeer positief.”

De belangrijkste kenmerken van de Epson Stylus Pro WT7900 zijn:

* Geavanceerde Epson MicroPiezo TFP-printkop;
* Epson UltraChrome HDR-inktset met negen kleuren, plus 2 schoonmaakcartridges;
* Optionele Epson SpectroProoferTM, met of zonder UV-cutfilter en een verwisselbare achterkant in zwart of wit;
* Epson’s nieuwe LUT-technologie voor optimale kleurreproductie door automatische RGB-CMYK-omzetting;
* High capacity cartridges onder druk;
* Afdrukken op rol of losse vellen van 8 inch x 10 inch tot 24 inch breed en 1,5 mm dik met lezen/afdrukken van streepjescodes voor extra controle;
* Nieuw type rolhouder voor het snel en eenvoudig verwisselen van afdrukmedia;
* Ingebouwd rolsnijmes voor snel, automatisch en accuraat snijden van media;
* Groot 2,5-inch LCD-bedieningspaneel voor het gemakkelijk aflezen van informatie;
* Beschikbaar vanaf januari 2010, adviesverkoopprijs is nog onbekend.


Rate this post

Print Friendly