Snelle doorlooptijd, geschiktheid voor kleine rendabele oplagen en minimale ecologische voetafdruk belangrijke criteria voor FWA bij de investering in de pers


Londen – 30 september 2009 – Presstek, Inc., een leidende producent en verkoper van oplossingen voor digitale offsetprinting, maakt bekend dat FWA Drukwerk, een middelgrote drukkerij en enveloppenleverancier in Zoetermeer, Nederland, een tweede Presstek 52DI digitale offsetpers heeft aangeschaft bij Presstek-distributeur Alpha 7.


FWA werd in 2000 opgericht door Frans Wensing, die later versterking kreeg van zijn compagnon Cor van ’t Holt en zijn zoon, Raymond Wensing. Gezien de snelle groei van het bedrijf wist Wensing dat hij zijn productieplatform moest upgraden. “We hadden een pers nodig die geschikt was voor het drukken van briefpapier en enveloppen en we wilden offsetkwaliteit. Maar we wilden geen complexe conventionele offsetpers die een groot vloeroppervlak in beslag neemt en een grote ecologische voetafdruk heeft. We hebben onze eerste Presstek 52DI-pers gekocht in december 2007. Tegen juli 2009 was ons volume zodanig gestegen dat we een tweede 52DI-pers nodig hadden.”


Voor beide persen wendde FWA zich tot Presstek-distributeur Alpha 7, een gerespecteerde leverancier in de branche. “We hebben het volste vertrouwen in Alpha 7”, voegt Wensing eraan toe. “Ze hebben ons begeleid bij de aanschaf van de eerste pers en hebben ook onze medewerkers getraind. De installatie van de tweede pers duurde slechts één week. Na nauwelijks drie weken produceerden we al verkoopbaar drukwerk.”


FWA produceert drukwerk voor zowel overheidsinstellingen als bedrijven, waaronder brochures, periodieken, briefpapier, enveloppen en blocnotes. Het groene imago van de 52DI-pers wordt erg op prijs gesteld door FWA’s klanten. “Een van onze klanten is Laladoo, een bedrijf dat milieuvriendelijke babyproducten ontwikkelt”, legt Wensing uit. “Omdat de Presstek 52DI gebruikmaakt van een chemievrij plaatvervaardigingsproces en werkt met plantaardige inkten, past deze groene pers perfect bij het groene babyconcept van Laladoo. Wat ze ook positief vonden, is het ontbreken van vochtwerk op deze drukpers. Dit helpt ons niet alleen hun drukwerk sneller te produceren, we besparen op deze manier ook een aanzienlijke hoeveelheid water in vergelijking met conventionele offset.”


FWA heeft grootse plannen voor zijn tweede 52DI-pers. “We hebben een uitgebreid verkoopteam en drie persoperatoren”, zegt Wensing. “Onze doelstelling is om de DI-persen 120 uur per week te laten draaien om 25 miljoen afdrukken per jaar te produceren. We zijn er vrij zeker van dat we snel deze doelstelling zullen halen. We focussen op het opbouwen van duurzame klantenrelaties. De voordelen van de DI-pers komen hierbij goed van pas. We hebben alle mogelijkheden in huis om onze klanten in het gehele traject bij te staan om een perfect eindresultaat te verkrijgen. We doen dus meer dan alleen maar orders drukken.”


FWA gaat er prat op een one-stop-shop te zijn: het biedt een volledige waaier aan diensten, van dtp tot drukken, afwerken en logistiek, en dit alles onder één dak. “De zeer hoge mate van automatisering, de consistente kwaliteit en het waterloze drukproces maken het voor ons gemakkelijk om een order ’s morgens te drukken en nog dezelfde dag te couverteren”, voegt Wensing eraan toe. “Dit stelt ons in staat steeds strakkere deadlines te halen. Door te drukken met waterloze offset worden kleuren bovendien veel sprankelender afgedrukt en ontstaat een kleurenspectrum dat een groter bereik heeft dan in traditionele offset. Onze klanten vinden het geweldig en wij natuurlijk ook.”


“Het feit dat FWA zo snel in een tweede DI-pers heeft geïnvesteerd, toont aan hoe tevreden ze zijn over de pers en ook hoe snel het bedrijf aan het groeien is”, zegt Raphael Levi, Presstek Regional Sales Manager voor Scandinavië, de Benelux, het Iberisch Schiereiland en Noord- en West-Afrika. “FWA is een vooruitziend bedrijf: het is zich ervan bewust dat de implementatie van geavanceerde technologie een essentieel onderdeel is van een goede groeistrategie. De tweede 52DI-pers zal een belangrijke rol spelen naarmate het bedrijf nieuwe markten verkent en verder groeit.”


Rate this post

Print Friendly