TERHULPEN, BELGIË, 25 september-Rotomail, de toonaangevende Europese drukker van variabele data, heeft zijn productiecapaciteit vergroot door zijn twee KODAK VERSAMARK VL2200 Druksystemen te upgraden naar de VL4200-versie. Hierdoor werd de printsnelheid verhoogd van 75 naar 125 meter per minuut, en kon het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden naar boeken in kleur, kleine oplagen van lokale en internationale dagbladen, educatieve publicaties, herdrukken, handleidingen in kleur, plus TransPromo en direct marketing.

Rotomail is de trotse eigenaar van een indrukwekkende infrastructuur (met onder meer zeven KODAK VERSAMARK Druksystemen), waarmee per maand 68 miljoen A4-pagina’s in kleur kunnen worden geproduceerd. De twee VL2400-machines zijn inmiddels al de belangrijkste systemen van Rotomail, en zijn met name zeer geschikt voor het drukken van kranten. De resultaten evenaren traditioneel drukwerk, met als extra voordeel dat ze efficiënter zijn en lokale productie mogelijk maken.

De VL4200-machines spelen ook een centrale rol in het grootschalige productieapparaat voor gepersonaliseerde boeken, waarmee 1000 verschillende boeken per uur kunnen worden gedrukt. Dit bedrijfseigen systeem is een direct antwoord op de snelgroeiende trend van boekproducties in kleine oplagen, die is aangejaagd door een aantal onlineprogramma’s voor het zelf uitgeven van publicaties. Met dit systeem kan het bedrijf boeken in zeer kleine oplagen drukken, zelfs in een oplage van één exemplaar.

“We kunnen ons op deze schaal alleen op deze markt blijven richten als we met een machine van de hoogste kwaliteit werken, zoals de VL4200,” aldus Giovanni Antonuzzo, CEO van Rotomail. “Deze machine is snel en betrouwbaar, en de kwaliteit is zeer constant. Je weet altijd wat je krijgt met de VL4200 en je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan.”

De VL4200 Druksystemen worden geleverd met een reeks productiviteitsverhogende voorzieningen, zoals continue inkttoevoer tijdens de productie zodat jobs zonder onderbreking worden gedrukt. “De snelheid van het systeem, in combinatie met de resolutie van 600 dpi, geeft ons precies wat we nodig hebben om onze klanten een hoogwaardig, kostenefficiënt product te kunnen bieden,” voegt Antonuzzi eraan toe.

Hoewel Rotomail zijn activiteiten diversifieert en nieuwe markten betreedt, voert direct mail en transactioneel drukwerk nog steeds de boventoon. Het bedrijf produceert zeer effectieve gepersonaliseerde communicatieuitingen, dankzij de toegevoegde inline- en offline-afwerking die wordt geleverd door zijn VERSAMARK Druksystemen.

Rotomail heeft een internationaal klantenbestand met onder meer belangrijke bank- en verzekeringsgroepen, evenals grote touroperators. Het bedrijf levert aan Costa Crociere, MSC, Aida Cruise en Hotelplan gepersonaliseerd drukwerk voor allerlei soorten reisdocumenten, zoals tickets, vouchers, brochures, kaarten en zelfs bagagelabels.

Groeiverwachtingen

De voortdurende investeringen van Rotomail in de nieuwste technologie hebben bijgedragen aan een groei van 15% in het afgelopen jaar. Rotomail verwacht dat deze trend zich zal voortzetten aangezien het bedrijf meer digitale druktoepassingen voor boeken en kranten ontwikkelt.

Antonuzzo beschouwt de samenwerking met Kodak als de hoeksteen van het aanhoudende succes van het bedrijf: “Er zijn gewoon geen echte alternatieven voor de KODAK VERSAMARK Druksystemen. Bovendien hebben we een zeer positieve en productieve relatie met Kodak. Van het begin af aan zaten we op dezelfde golflengte. Ze begrepen wat we nodig hadden en stelden ons in staat om heel snel oplossingen en applicaties te ontwikkelen. Met Kodak hebben we de perfecte partner gevonden voor aanhoudende groei.”


Rate this post

Print Friendly