Nieuwe versie biedt geavanceerde technologie voor intelligente reproductie van de opmaak van documenten met meerdere pagina’s en herkenning van digitale foto’s

Munchen, 23 september 2009 – ABBYY, de leverancier van technologieën voor documentherkenning, het vastleggen van gegevens en taalkundige oplossingen, kondigt ABBYY FineReader 10 aan, de nieuwste versie van zijn professionele optical character recognition (OCR)-toepassing. FineReader 10 is uitgerust met nieuwe versies van twee kerntechnologieën van ABBYY, namelijk ABBYY ADRT® (Adaptive Document Recognition Technology) voor de reproductie van de opmaak van documenten met meerdere pagina’s, en Camera OCR. De oplossing gaat verder waar traditionele tekstherkenning ophoudt, en tilt OCR-technologie naar nieuwe hoogten. In combinatie met de uiterst intuïtieve, taakgerichte gebruikersinterface zorgen de verbeterde technologieën voor verbeterde efficiëntie, eenvoud en prestatie binnen alle mogelijke scenario’s waarin consumenten of zakelijke gebruikers op professionele wijze met documenten werken.

ABBYY FineReader 10 biedt een verbeterd behoud van de lay-out, met name voor documenten met achtergrondafbeeldingen, zoals pagina’s van tijdschriften. De nieuwe versie van FineReader biedt daarnaast een verbetering van de nauwkeurigheid van tekstherkenning tot 30 procent waar het gaat om Aziatische talen (waaronder Chinees en Japans), en een verbetering tot 20 procent in het geval van Europese talen (waaronder Engels, Frans, Duits en Pools). De software biedt daarnaast een tot 30 procent hogere nauwkeurigheid voor afbeeldingen met een lage afdrukkwaliteit, zoals digitale foto’s en faxen, en levert een baanbrekende prestatie door nauwkeurige resultaten te bieden voor foto’s die met mobiele telefoons zijn genomen. FineReader biedt superieure nauwkeurigheid wat betreft de herkenning van uiteenlopende typen documenten, zorgt ervoor dat gebruikers aanzienlijk minder handmatige bewerkingen hoeven uit te voeren, en effent de weg naar een papierloze omgeving.

“OCR is een van de belangrijkste instrumenten waarmee gebruikers een antwoord kunnen bieden op uitdagingen op het gebied van documentconversie, en een brug kunnen slaan tussen papieren en digitale informatie,” aldus Sergey Popov, directeur van de FineReader Products-divisie van ABBYY. “Om te voorzien in de praktische behoeften met betrekking tot het beheren en uitwisselen van documenten en informatie richt ABBYY zich tijdens de ontwikkeling van FineReader op drie belangrijke aandachtsgebieden: innovatie van de kerntechnologie, maximale gebruikersefficiëntie en nieuwe praktische toepassingsmogelijkheden.”

• De tweede generatie van ABBYY ADRT: een nieuwe definitie van OCR-technologie

ADRT vormt een uniek en geavanceerd onderdeel van de OCR-tecnologie van ABBYY. ADRT draagt zorg voor de reproductie van de logische structuur en opmaak van documenten die meerdere pagina’s beslaan. FineReader 10 is uitgerust met de tweede generatie van ABBYY ADRT, en is daardoor in staat om op accurate wijze de meest complexe documentkenmerken te reproduceren. Verder biedt ADRT onder meer ondersteuning voor inhoudsopgaven en hiërarchische headingstructuren en een verbeterde reproductie van voetnoten en stijlen.

In tegenstelling tot traditionele OCR-technologie behoudt ADRT niet simpelweg het oorspronkelijke uiterlijk van documenten die meerdere pagina’s beslaan, maar reproduceert het deze op intelligente wijze als volledig opgemaakte Microsoft® Office-bestanden. De oplossing zorgt ervoor dat alle logische koppelingen tussen de opmaakkenmerken behouden blijven en garandeert een consistent tekstverloop over alle pagina’s.

• Toegankelijker OCR – herkenning van foto´s die met mobiele telefoons zijn genomen

FineReader 10 is uitgerust met de derde generatie van de Camera OCR-technologie van ABBYY. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen beelden reproduceren die van scanners en standaard digitale camera’s afkomstig zijn, maar ook foto’s die met mobiele telefoons zijn gemaakt. Op deze wijze worden de voordelen van de OCR-technologie van ABBYY toegankelijk voor een breder publiek. Gebruikers kunnen teksten en documenten op elk gewenst moment vastleggen, bijvoorbeeld terwijl ze onderweg zijn. De combinatie van bewezen voorbewerkingstechnieken met nieuwe functies voor het corrigeren van vervormingen van 3D-beelden, ISO-ruis en bewegingsonscherpte staat garant voor de beste OCR-nauwkeurigheid voor fotobeelden.

• Maximale efficiëntie dankzij taakgerichte documentherkenning

Naast technische verbeteringen biedt ABBYY FineReader 10 een herziene en sterk geoptimaliseerde gebruikersinterface die in het teken staat van taakgerichte documentconversie. De nieuwe interface zorgt voor een aanzienlijke reductie van het aantal stappen dat normaliter nodig is om een document te verwerken. Daarmee worden de alledaagse werkzaamheden van gebruikers gekenmerkt door een hogere mate van automatisering, gebruiksvriendelijkheid en productiviteit. Alle belangrijke taken op het gebied van documentconversie zijn gegroepeerd binnen een intuïtief Quick Tasks-menu, zodat gebruikers zelfs de meest complexe documenten met behulp van een simpele muisklik kunnen omzetten in bewerkbare en doorzoekbare bestanden.
• Praktische innovatie voor lezers van elektronische boeken, inclusief verbeterde HTML-export

FineReader 10 biedt drastisch verbeterde mogelijkheden voor het omzetten van gescande en gefotografeerde documenten in HTML-formaat, zodat het lezen en publiceren van elektronische boeken aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Dankzij de mogelijkheid om automatisch hoofdstukken van omvangrijk boekwerken als afzonderlijke HTML-bestanden op te slaan en een inhoudsopgave met hyperlinks naar hoofdstukken en bestanden te creëren, kunnen lezers op eenvoudige wijze door de hoofdstukken navigeren, zonder de noodzaak om een lang bestand te moeten doorlopen. FineReader 10 biedt daarnaast ondersteuning voor de opslag van documenten in de vorm van native HTML-lay-outs die op eenvoudige wijze kunnen worden bewerkt, geïndexeerd kunnen worden om doorzoekbaar te worden gemaakt of direct op een website kunnen worden gepubliceerd.

ABBYY FineReader 10 is compatibel met Microsoft® Windows® 7, en biedt een reeks van nieuwe functies en technische verbeteringen die de efficiëntie van gebruikers vergroot. Nieuwe functies en technische verbeteringen zijn onder meer:

• Verbeterde analyse en behoud van de paginalay-out – De nieuwe versie van FineReader is in het geval van pagina’s met achtergrondafbeeldingen waarop zich tekstvelden bevinden beter in staat om de lay-out te analyseren en op accurate wijze te reproduceren. FineReader 10 biedt daarnaast nauwkeuriger herkenning van grafieken en diagrammen.

• Verbeterde compressie van PDF-bestanden – Om documenten op efficiëntere wijze te kunnen delen en waardevolle opslagruimte te besparen, biedt de geavanceerde MRC-compressietechnologie van ABBYY krachtige optimalisatie van uitvoer-PDF-bestanden. Hierdoor kan het formaat van deze bestanden tot een factor 10 worden gereduceerd, terwijl de visuele kwaliteit behouden blijft.

• Brede taalherkenning, nu uitgebreid met Koreaans en Jiddisch – ABBYY FineReader is nu in staat om documenten in 186 talen te lezen. Daarmee biedt de oplossing de breedste taalondersteuning die op het gebied van OCR-technologie beschikbaar is, met inbegrip van meertalige documenten die elke mogelijke combinatie van de ondersteunde talen bevatten.
• Verbeterde export naar PDF/A-formaat – Gebruikers kunnen kiezen uit vier opties voor het opslaan van documenten in PDF/A-formaat: “tekst onder het paginabeeld”, “tekst bover het paginabeeld”, “alleen tekst en illustraties” en “alleen paginabeeld”.

Beschikbaarheid
ABBYY FineReader 10 zal in drie edities beschikbaar zijn (Professional Edition, Corporate Edition en Site License Edition). Elk van deze edities voorziet in de behoeften van een specifieke gebruikersgroep en uiteenlopende vereisten op het gebied van documentdoorvoer. Raadpleeg voor meer informatie over ABBYY FineReader 10 de website http://finereader.abbyy.com.
Over ABBYY
ABBYY is een leidende aanbieder van documentherkenning, data capture en linguïstische software. Haar producten zijn onder andere de ABBYY Finereader lijn van ‘optical character recognition’ (OCR) applicaties, ABBYY Flexicapture lijn van data capture oplossingen, ABBYY Lingvo woordenboek software, en development tools. Papier-intensieve organisaties overal ter wereld gebruiken ABBYY software om tijd- en arbeidsintensieve taken te automatiseren en om bedrijfsprocessen te optimaliseren. ABBYY producten worden gebruikt in groot-schalige regerings projecten zoals die van de Australische Belastingdienst, Letse Belastingdienst, Ministerie van Onderwijs in Rusland, Ministerie van Onderwijs in de Oekraïne, en de Montgomery County Government in de Verenigde Staten. Bedrijven die ABBYY technologieën licenseren zijn onder andere BancTec, Canon, EMC/Captiva, Hewlett-Packard, Microsoft, NewSoft, Notable Solutions, Samsung Electronics en meer. ABBYY OCR applicaties worden verscheept met apparatuur van de ‘s werelds beste fabrikanten zoals BenQ, Epson, Fujitsu, Fuji Xerox, Microtek, Panasonic, Plustek, Toshiba, en Xerox. ABBYY heeft haar hoofdkwartier in Moskou, Rusland, en heeft kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan en Japan. Voor meer informatie, bezoek www.abbyy.com.


Rate this post

Print Friendly