Woerden, 25 september 2009 – Voor bedrijven en instellingen, die veel omvangrijke en/of gecompliceerde printjobs te verwerken hebben, bieden de drie monochrome printsystemen uit de nieuwe Ricoh ProTM serie alle mogelijkheden om dit werk uiterst efficiënt en effectief uit te voeren. Met kostenbesparingen en tevreden klanten als resultaat.

Daarnaast introduceert Ricoh het ProTM C900(s) full-colour printsysteem in combinatie met een zeer krachtige externe EFI Fiery RIP, die de prestaties van de ProTM C900 tot ongekende hoogtes voert.

Flexibel en productief
De drie nieuwe monochrome ProTM systemen van Ricoh bieden de combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en operationele efficiency. Hun ontwerp is gericht op bedieningseenvoud en op het gemakkelijk opvangen piekbelastingen, om deadlines te kunnen respecteren, zelfs als het zeer omvangrijke of complexe opdrachten betreft. Zij bewijzen goede diensten als er grote aantallen bankafschriften, facturen, rekeningen, inkooporders, orderbevestigingen en soortgelijke documenten moeten worden geproduceerd.
En zij tonen hun prestaties als er mailings, factsheets en soortgelijke aandachttrekkende producties nodig zijn, waarbij personalisatie en andere vormen van variabel printen worden ingezet.

Deze nieuwe Ricoh printsystemen zijn beschikbaar met engines voor 90, 110 en 135 pagina’s per minuut. Zij zijn uitgerust met de befaamde Egret controller, die buitengewoon krachtig is en daardoor hoge RIP-snelheden bereikt. De productiviteit wordt verder opgevoerd door onder andere uitgekiende papiertoevoeren diverse opties voor geïntegreerde nabewerking, zoals nieten en vouwen volgens diverse varianten. Voor wie de voorkeur aan offline finishing geeft, is de dubbele stacker met een opslagcapaciteit van ruim 10.000 vel een uitkomst. Ook ten aanzien van papierformaten (tot ++A3) en papiergewichten (van 42 tot 300 grams) bieden deze nieuwe systemen de flexibiliteit die professionals weten te vertalen in winstgevendheid.

Het spreekt voor zich dat Ricoh alle aandacht aan de betrouwbaarheid en de bedrijfszekerheid van deze productieprinters heeft besteed. Het ORU-concept (Operator Replaceable Units) speelt hierbij een grote rol. De operators kunnen zelf op tal van punten ingrijpen, waarmee de autonomie van het productiecentrum wordt verhoogd. De hoogvolume-specialisten van Ricoh Nederland voegen daar nog extra zekerheden aan toe, oplopend tot 24/7-uurs servicecontracten.,

Snel in kleur
Het Ricoh ProTM C900 kleurenprintsysteem is zeer goed ontvangen in het grafische segment, juist vanwege de interessante combinatie van afdrukkwaliteit, prestaties, betrouwbaarheid en alleszins redelijke prijs per print. Nieuw is dat de ProTM C900 nu ook leverbaar is met een externe controller, de Ricoh Pro C900(s) E-80 (Efi Fiery QX100), die nóg krachtiger is dan de originele embedded Fiery controller. De extra verwerkingskracht resulteert in hogere prestaties, vooral als het gaat om gecompliceerde opdrachten in de sfeer van variabel printen, waarbij exceptioneel veel verwerkingskracht nodig is.
Alle hier genoemde Ricoh noviteiten zijn vanaf nu leverbaar in Nederland.


Rate this post

Print Friendly