De jaarlijkse OpenOffice.org conferentie, de OOoCon, wordt dit jaar van 3 tot 6 november gehouden in Italië. Van 3 tot 6 november komt de wereldwijde OpenOffice.org gemeenschap bijeen in het stadje Orvieto, zo’n honderd kilometer van Rome. De voorgaande conferenties trokken tot ruim vierhonderd deelnemers van over heel de wereld.

Centraal op de OOoCon staan de presentaties en discussies over ontwikkelingen van het grootste open source office-programma. Maar ook organisatorische zaken in de community komen aan bod. Zo worden er discussies verwacht over mogelijke veranderingen door de geplande overname van Sun Microsystems, de grootste sponsor van het OpenOffice.org project, door Oracle.

Natuurlijk is de conferentie bij uitstek een gelegenheid voor de sociale contacten: tussen de bedrijven door en ook met de grote Native Language Party, waar talloze vertegenwoordigers van de meer dan zeventig talen die OpenOffice.org ondersteunt, aanwezig zijn.

Inmiddels krijgt het programma voor de drie dagen durende conferentie vorm. Voorstellen voor presentaties kunnen niet meer worden ingediend.  De afgelopen weken heeft het organiserende team de inzendingen beoordeeld, om het programma definitief te kunnen vaststellen. Dat wordt rond 28 september bekend gemaakt.

De organiserende Italiaanse OpenOffice.org-gemeenschap nodigt ook gebruikers van OpenOffice.org in Nederland en Vlaanderen van harte uit om te komen genieten van het programma en de gastvrijheid. Er zijn daartoe in het toeristische stadje accommodaties besproken in diverse prijsklassen.


http://conference.services.openoffice.org/index.php/ooocon/2009


Rate this post

Print Friendly