Amsterdam, 22 september 2009 – ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft Google Maps geïntegreerd met de visualisatie mogelijkheden van zijn ZyIMAGE Information Access Platform (IAP). Hierdoor kunnen gebruikers de resultaten van een zoekvraag projecteren op Google maps.


De oplossing is aanvankelijk ontwikkeld ter ondersteuning van een klant die een manier zocht om documenten over vermiste personen te volgen. Deze documenten bevatten coördinaten die worden getoond via Google Maps. Na het stellen van een zoekvraag binnen het ZyIMAGE Information Access Platform wordt een resultatenlijst gegenereerd en deze complete lijst met documenten wordt als locatie (als speldenknopjes) gemarkeerd op Google Maps: iedere speldenknop vertegenwoordigt een document of documentenset. Door met de muis over het speldenknop te zweven kan de gebruiker extra gegevens van het document bekijken. Daarnaast kan men, door middel van een link, het document openen.


ZyLAB’s Visualisatie module creëert een dynamische, interactieve representatie van gestructureerde data. De analyse van grote hoeveelheden informatie gaat hierdoor veel sneller dan bij een analyse via de traditionele tabel- en folderstructuur. De visualisatie biedt twee manieren waarmee gebruikers het volledige palet aan beschikbare informatie snel en eenvoudig kan beoordelen. De basis van deze module is een hyperbolische boomstructuur waarin gebruikers informatie kunnen bekijken of presenteren. Dit kan via een eenvoudig te gebruiken, interactieve en multi dimensionale boomstructuur met extra visuele navigatiemogelijkheden zoals locatie, kleur, grootte en ruimtelijke oriëntatie. De Visualisatie module biedt tevens de mogelijkheid om omvangrijke hiërarchische structuren te analyseren via een onderverdeling in blokken waarbij grootte en kleur bepalend zijn voor de hoeveelheid informatie.


“De ZyIMAGE Visualisatie module, geïntegreerd met Google Maps, is de ideale tool om data te door- of onderzoeken voor data-intensieve toepassingen, niet alleen tijdens onderzoeken maar ook ter ondersteuning van het dagelijkse werk binnen R&D, klant- en channelmanagement en overheden”, zegt Prof. Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. “Wij ontwikkelen constant nieuwe manieren om datasets te visualiseren, vooral met het oog op de toenemende groei van ongestructureerde informatie. Visualisatie tools zorgen ervoor dat analyses veel sneller uitgevoerd kunnen worden.”


Met behulp van visualisatie tools wordt één van de belangrijkste problemen opgelost die inherent zijn aan de traditionele dossierstructuren. Traditionele structuren staan namelijk niet toe dat gebruikers een item bekijken dat niet op dat moment op scherm staat. Dit kan een groot probleem zijn in omgevingen waar gebruikers normaal met honderden dossier moeten werken. Een uitklappende folderstructuur is onhandig wanneer gebruikers veel moeten opzoeken in verschillende folders. Daarnaast maakt het constante scrollen door de folderstructuur, het bekijken, analyseren en begrijpen van het grotere geheel tijdens het onderzoeken van de data (onnodig) lastig.


Voor meer informatie over de ZyLAB ZyIMAGE Visualisatie module, bezoek: http://www.zylab.com/Solutions/search_share.html


Rate this post

Print Friendly