Londen, 21 september 2009 – Fujitsu Europe Limited, marktleider op het gebied van document imaging scanners, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Rack2-Filer. Dit is een unieke en nieuwe benadering van voor persoonlijk bestandsbeheer. Rack2-Filer stelt gebruikers in staat virtuele binders samen te stellen, gevuld met digitaal papier. Deze kunnen ze, net als bij echt papier, organiseren in grafisch geanimeerde opslagrekken of -archiefkasten. Door de nieuwe “Easy Flip” technologie kunnen gebruikers het papier bijna voelen terwijl ze virtueel door de binder bladeren. Rack2-Filer is speciaal ontworpen om samen te werken met Fujitsu’s ScanSnap-scannerfamilie, zoals de nieuwe S1500. Rack2-Filer ordent van oorsprong digitale documenten samen met papieren documenten in een virtuele ruimte. Elke persoonlijke voorkeur die men heeft wat betreft de organisatiestructuur van fysiek papier is nu ook digitaal beschikbaar via Rack2-Filer.

Rack2-Filer 5.0 is een gebruiksvriendelijke oplossing voor scannen en bestandsbeheer, en speciaal ontworpen voor thuisgebruik en kleine kantoren. Het laat gebruikers papieren documenten snel digitaal sorteren, organiseren en archiveren. Met één druk op de knop is het mogelijk documenten te beheren in een intuïtieve, virtuele bibliotheek. Rack2-Filer stelt gebruikers in staat gescande documenten en digitale data te converteren naar portable document format (PDF) bestanden en deze te ordenen in grafische elektronische binders en virtuele kasten.

Het pakket ondersteunt zeven Europese talen en biedt gebruikers een reeks nieuwe functies. Hiertoe behoren een vernieuwd pictogramontwerp, de mogelijkheid om zoekresultaten in een binder te tonen, de mogelijkheid om de volgorde van de inhoud te reorganiseren, een ‘verstuur als e-mail’ functie en een Optical Character Recognition (OCR) functie.

Eenvoudige bediening maakt zoeken naar informatie simpel

Rack2-Filer creëert een realistische digitale content beleving door middel van het gebruik van virtuele kasten en e-binders. Tijdens het omslaan van de pagina’s kunnen gebruikers highlights, scheidingsbladen en Post-it’s toevoegen om de organisatiewaarde van hun virtuele bibliotheek te verbeteren.

Dankzij Rack2-Filer’s ingebouwde OCR engine kan content worden doorzocht op woorden, zinnen of getallen. Zelfs informatie in “Post-it’s” en “bindertitels” is op te vragen.

Rack2-Filer laat gebruikers zowel van oorsprong digitale als gescande data op bijzonder efficiënte wijze opslaan. Het doet dit door diverse krachtige tools en tijdbesparende functies te bieden. Op deze manier blijft content zeer toegankelijk en nauwkeurig georganiseerd. De probleemloze zoek- en opvraagmogelijkheden van de software maken papier overbodig.

Verminder de papieren wanorde en bespaar tijd

“Moderne bureaus worden zowel op kantoor als thuis maar al te vaak bedolven onder het papier. Stapels ongesorteerd papier gecombineerd met op verschillende locaties opgeslagen data maken persoonlijke documentorganisatie een bron van zorg,” verklaart Klaus Schulz, Manager Product Marketing EMEA, Imaging Systems Division bij Fujitsu Europe Group. “Dit is een probleem dat gebruikers uit alle macht willen vermijden. Rack2-Filer is ontwikkeld om de kloof te dichten tussen de digitale- en papieren wereld en geeft het de gebruiker de mogelijkheid om eenvoudig de persoonlijke documenten te organiseren. Rack2-Filer biedt een betaalbaar, eenvoudig te bedienen persoonlijk informatiebeheersysteem.”

Perfecte partners – Rack2-Filer en ScanSnap S1500

De ScanSnap S1500 is Fujitsu’s nieuwste één-knops scanoplossing die eerder dit jaar werd geïntroduceerd tijdens de CeBIT Expo. Deze compacte desktop document kantoorscanner is bedoeld voor snelle en eenvoudige, hoge-kwaliteit scans op kantoren en in andere omgevingen. De ScanSnap S1500 excelleert qua snelheid, bedieningsgemak, efficiënt gedigitaliseerd gegevensbeheer, intelligente softwarefuncties en uitgebreide aansluitmogelijkheden. Rack2-Filer 5.0 is ontworpen om naadloos verbinding te maken met de ScanSnap S1500. Dit biedt gebruikers het voordeel dat ze hun documenten met minimale inspanning kunnen digitaliseren, sorteren en archiveren.

Rack2-Filer 5.0 is compatibel met Windows 2000, Windows XP en Windows Vista, en ondersteunt zeven Europese talen: Duits, Engels, Spaans, Portugees, Russisch, Italiaans en Frans. De software is per direct beschikbaar in EMEA (Europa/Midden-Oosten/Afrika) tegen een netto winkeladviesprijs van €198,-.

Voor nadere informatie over Fujitsu documentscanners en services verwijzen wij u graag naar onze website op: http://emea.fujitsu.com/felg.


Rate this post

Print Friendly