TERHULPEN, BELGIË, 21 september-Drukkerij Kai Hansen Trykkeri AS is gevestigd in het Noorse Stavanger, een streek met veel oliebedrijven. Het bedrijf is actief in de high-endmarkt. De grootste uitdagingen voor Kai Hansen zijn de huidige prijsconcurrentie en overcapaciteit in de druksector. Om zich van de concurrentie te onderscheiden investeerde Kai Hansen onlangs fors in KODAK-technologie: een KODAK MAGNUS 800 QUANTUM V Speed Plaatbelichter met multi-cassette-eenheid; het KODAK PRINERGY CONNECT Workflowsysteem; het KODAK MATCHPRINT Inkjet Proofing Systeem en de KODAK ELECTRA XD en KODAK SWORD ULTRA thermische platen.

Ronny Hansen, productiemanager bij Kai Hansen, licht toe: “Ons bedrijf had behoefte aan de snelheid en automatisering van de MAGNUS 800 Plaatbelichter. Onze persen draaien meestal 24/7 en onze prepressafdeling moest overuren en weekendwerk verrichten om het werk aan te kunnen. Vroeger moesten we de platen ook offline ponsen voor ze naar de pers gingen, wat zeer tijdrovend was. Nu krijgen we tot 34 platen per uur, allemaal geponst en persklaar.”

De MAGNUS 800 QUANTUM Plaatbelichter biedt een uitzonderlijke belichtingskwaliteit dankzij de KODAK squarespot Imaging Technologie en de KODAK STACCATO Rastertechnologie. Het meest recente Z Speed-model kan bovendien tot 60 platen per uur produceren. Het modulaire ontwerp maakt een geavanceerde automatisering mogelijk met een autolader en een enkele cassette-eenheid, die 100 platen kan bevatten, of een multi-cassette-eenheid, die 500 platen kan bevatten. “De verwerkingstijd van jobs is drastisch verbeterd en het overwerk in de prepressafdeling is zo goed als verleden tijd.”

De concurrentie voor blijven

Kai Hansen investeerde onlangs ook in de op regels gebaseerde automatiseringsoptie van het KODAK PRINERGY CONNECT Workflowsysteem. Daarvan verwacht het bedrijf een tijd- en geldbesparing. “Het zal ons een voorsprong op de concurrentie geven en ons helpen onze prepressmedewerkers effectiever in te zetten”, voegt Hansen eraan toe. “Wanneer de installatie en opleiding achter de rug zijn, hopen we één persoon te kunnen overplaatsen van de prepress- naar de digitale drukafdeling.”

Het KODAK PRINERGY CONNECT Workflowsysteem heeft een gebruiksvriendelijk dashboard waarmee vertegenwoordigers van de klantendienst, productieplanners en leidinggevenden jobgegevens kunnen bekijken en de realtimestatus kunnen controleren tijdens het werk. Het PRINERGY CONNECT Systeem, versie 4 biedt ondersteuning voor transparanten, automatisering van digitaal drukwerk uitgebreid naar KODAK’s Web-to-printoplossing, alsook digitale jobnotities en speciale velden.

Het PRINERGY CONNECT Systeem stuurt ook de digitale drukafdeling van Kai Hansen. Die bestaat uit een printer van KONICA MINOLTA, aangestuurd door de CREO Kleurenserver.

Voor proefdrukken op papier gebruikt Kai Hansen het KODAK MATCHPRINT Inkjet Proofing Systeem. Het MATCHPRINT Inkjet Proofing Systeem is de eerste DOD-proofingoplossing die gebaseerd is op krachtige Kodak-software, waaronder innovatieve raster- en kalibratietechnologieën en een nieuw Certified Process for Color Confirmation.

Voor extra gemoedsrust opteerde Kai Hansen voor een onderhoudscontract met ondersteuning op afstand: “We zijn zeer onder de indruk van de ondersteuning op afstand die Kodak in België al 11 jaar biedt en het is een uitstekende manier om een maximale uptime te garanderen. Aangezien Stavanger negen uur rijden is vanuit Oslo, is ondersteuning op afstand van essentieel belang voor het succes van ons bedrijf.”

Wat is de volgende stap voor Kai Hansen? Het bedrijf wil zich focussen op zijn sterke punten door te investeren in de meest geavanceerde technologie op de markt en door zijn productieprocessen zo veel mogelijk te automatiseren. Kai Hansen heeft zojuist een HiFlex MIS-systeem gekocht dat met zijn PRINERGY Workflowsysteem zal worden verbonden via de KODAK PRINERGY Business Link softwareoptie: “Onze volgende uitdaging bestaat erin het MIS-systeem productieklaar te krijgen, zodat we de kosten van jobs zo nauwkeurig mogelijk kunnen bepalen en onze klanten nog scherpere prijzen kunnen aanbieden.”


Rate this post

Print Friendly