Ricoh Europe tekent vijfjarig contractverlenging met Unilever en breidt Managed Print Services voor Unilever uit naar negenentwintig landen


‘s-Hertogenbosch, 17 september 2009 – Ricoh Europe, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenstromen binnen organisaties, heeft een contractverlenging getekend met Unilever. Het vijfjarige contract houdt in dat Ricoh haar Managed Print Services (MPS) voor Unilever uitbreidt van vijf naar negenentwintig landen binnen Europa. Onder de overeenkomst levert Ricoh efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor de kantoor- en thuiswerkers van Unilever. Doordat deze diensten de onderneming van Unilever door heel Europa nog efficiënter maken, leveren zij een aanzienlijk rendement.


Het ‘Next Generation Print – Europe’-project bestaat uit de implementatie van een reeks oplossingen en diensten uit het portfolio van Ricoh die tegemoet komen aan de wensen en eisen van Unilever. Het project heeft tot doel een flexibele en voordelige oplossing voor documentmanagement te implementeren die aansluit op de Green IT-strategie van Unilever. Teams van Ricoh en Unilever werken momenteel nauw samen om dit doel te realiseren. Dit zal leiden tot het optimaliseren van de printinfrastructuur, het voldoen aan de eisen van Energy Star en het introduceren van meer transparantie in de printkosten. Het project zal bovendien de impact op het milieu verlagen door het papierafval en stroomverbruik te verminderen. Voor de medewerkers brengt het project meer functionaliteit dankzij de brede productreeks van Ricoh.


Myles Gilbertson, European Supply Manager bij Unilever: “Ik ben verheugd dat we ons Europese contract met Ricoh verlengd en uitgebreid hebben. Nu moeten we samenwerken om onze printoplossingen verder te stroomlijnen door middel van de nieuwe Managed Print Transformation Service en het implementeren van beleidsregels voor printen. Het ‘Next Generation Print’-project stelt ons staat de prestaties van, en controle op, ons milieubeleid te verbeteren en de indirecte kosten verder te verlagen.”


De Managed Print Services van Ricoh worden geleverd in flexibel opstapmodel, waarbij de omvang van de dienst zich aanpast aan de omvang van de betreffende vestiging van Unilever. De dienst beoordeelt ook de huidige documentenuitstroom, inclusief beveiliging en bottlenecks. De Managed Print Transformation Services van Ricoh brengen verborgen kosten aan het licht en optimaliseren vervolgens de apparatuur. Daarbij ligt de focus op het verminderen van de impact op het milieu en het papierverbruik.


Ricoh en Unilever hebben overeenstemming bereikt over de keuze van multifunctionele apparaten en printers die aangesloten worden op het bedrijfsnetwerk van Unilever. De oplossing voor thuiswerkers bestaat uit de energiezuinige Gelsprinters van Ricoh met GelJet. Deze bijzonder efficiënte printers sparen niet alleen energiebronnen, ze besparen ook enorm op energiekosten. Hierdoor sluiten ze naadloos aan op de Green IT-strategie van Unilever. Het kostenmodel van de oplossing voor thuiswerkers geeft Unilever ook inzicht in het verbruik.


Ricoh voorziet ook in rapportage op het niveau van een vestiging, land of heel Europa met @Remote Enterprise-Pro, de oplossing van Ricoh voor beheer op afstand. Dit verhoogt het inzicht van Unilever in het energieverbruik, printvolumes, CO2-uitstoot en toner recycling. De milieurapportage wordt geïntegreerd in de volledige meetinstrumenten voor Green IT. Op maat gemaakte beleidsregels voor printen zullen Unilever na de implementatie helpen bij het realiseren van de doelstelling voor kosten en milieu.


Ricoh is al sinds 2004 de primaire leverancier van algemene zakelijke printoplossingen voor Unilever binnen Europa. Unilever koos ervoor de relatie met zakenpartner Ricoh te verlengen vanwege de klantgedreven aanpak, het leveren van flexibele Managed Print Services en de uitgebreide aanwezigheid in Europa. Dit waarborgt de dienstverlening en ondersteuning voor alle Europese vestigingen van Unilever. De sterke achtergrond van Ricoh op het gebied van duurzaamheid en aanpak van milieurapportage waren bovendien belangrijke wegingsfactoren.


Carsten Bruhn, Vice-President van Ricoh Global Services Europe: “Unilever pakt documentmanagement op strategische en innovatieve wijze aan. Daardoor kan het de vruchten plukken van toegenomen transparantie en efficiëntie, en verminderde kosten en impact op het milieu. Nu Ricoh de Europese printdiensten van Unilever beheert, kan het bedrijf zich concentreren op de verdere ontwikkeling van haar onderneming en het behalen van alle bedrijfsdoelstellingen.”


Rate this post

Print Friendly