Amstelveen, 16 september 2009 – Canon Europe, wereldwijd marktleider in digital imaging technologie, heeft vandaag de Canon imageRUNNER ADVANCE aangekondigd, haar nieuwste geavanceerde multifunctionele print (MFP) platform. Dit nieuwe printplatform voorziet in een compleet nieuw assortiment MFP’s voor kantoor- en light production omgevingen.


Het nieuwe assortiment MFP’s – de imageRUNNER ADVANCE C5000 serie (30/35/45/51 ppm) en C7000 serie (55/65 ppm) – is ontwikkeld in antwoord op de toenemende eisen van de moderne zakelijke omgeving. De printsystemen zijn geschikt voor bedrijven van allerlei grootten, van MKB tot grote ondernemingen. Ze verhogen de efficiëntie door een eenvoudigere integratie in documentprocessen en hebben bovendien lagere gebruikskosten, een betere documentbeveiliging en minder impact op het milieu.


Paul Rowntree, European Marketing Manager, Product Management & Strategy Canon Europe, licht toe: “Documenten zijn de essentie van elke organisatie. Bedrijven gebruiken documenten om ideeën uit te dragen, creativiteit te delen, werk op te slaan of contracten te formaliseren. Het imageRUNNER ADVANCE assortiment bevat systemen die daadwerkelijk multifunctioneel zijn en het belang van documenten in het bedrijfsleven erkennen. Met geavanceerde afdruk-, verwerkings-, publicatie- en communicatiefuncties verbetert de imageRUNNER ADVANCE zakelijke processen en bovendien integreert de MFP naadloos in bestaande bedrijfsapplicaties, wat resulteert in een echt digitaal kantoor.”


Voortbouwend op het succes van Canon’s bekroonde iR-assortiment en mede ontwikkeld op basis van feedback en inzichten van klanten en partners, biedt de nieuwe generatie kleuren MFP’s honderden verbeteringen. Zo verbetert een nieuwe geavanceerde controller de prestaties door opdrachten sneller te verwerken. Andere verbeteringen in Canon’s unieke MEAP-technologie en samenwerkingsverbanden met toonaangevende softwareproducenten zoals Adobe, Microsoft en NTWare resulteren in een naadloze integratie met standaard kantoorapplicaties, wat aanzienlijk bijdraagt aan de efficiëntie en beveiliging.


imageRUNNER ADVANCE automatiseert papierintensieve documentprocessen en stroomlijnt documentcommunicatie om de productiviteit te verhogen. Het nieuwe platform stelt gebruikers bovendien in staat om papieren documenten snel te scannen naar een groot aantal verschillende bestemmingen. De nieuwe bestandsindelingen, zoals Adobe® PDF, Adobe® PDFA1b, Office Open XML en Reader Extensions, laten de gebruikers moeiteloos werken met hardcopy documenten, stellen ze in staat verbeteringen aan te brengen en opmerkingen toe te voegen, notities in te voegen of documenten op te slaan voor langdurige archivering.


Het grote, kwalitatief hoogwaardige TFT kleuren-LCD-scherm, als gebruikersinterface ingebouwd in elk imageRUNNER ADVANCE systeem, biedt gebruikers de mogelijkheid om de schermopties aan te passen naar hun persoonlijke voorkeuren. Gebruikers kunnen de toegang tot de belangrijkste functies personaliseren en versnellen door workflows met een druk op een knop automatisch uit te voeren.


“Canon produceert continu innovatieve oplossingen die het werken daadwerkelijk gemakkelijker maken,” aldus Rowntree. Het imageRUNNER ADVANCE platform biedt de allernieuwste technologie voor afdrukken en documentbeheer op kantoor. Verbeteringen in design en functionaliteit, alsmede de samenwerking met vakkundige partners, hebben geresulteerd in een compleet nieuwe architectuur, geavanceerde prestaties en beheer, een onovertroffen beeldkwaliteit en buitengewoon gebruiksgemak.”


Het imageRUNNER ADVANCE assortiment biedt bovendien een verbeterde documentbeveiliging en voldoet aan de strengste beveiligingseisen in de branche. Klanten kunnen kiezen voor beveiligingsmaatregelen die aansluiten bij hun specifieke situatie. De MFP’s kunnen worden beveiligd met behulp van ID-kaarten, follow-me printing en het verwijderen van de harde schijf. Essentiële bedrijfsinformatie kan worden beveiligd met een Document Scan Lock Kit, die watermerken op afgedrukte documenten plaatst, en een Adobe® LiveCycle Rights Management policy server die toegang tot gescande PDF-documenten regelt.


imageRUNNER ADVANCE is bovendien ontwikkeld met oog voor het milieu. Er is rekening gehouden met elke fase tijdens de levensduur van een MFP en de documenten die deze produceert. De volledige line-up is buitengewoon energiezuinig en verlaagt de uitstoot van CO2 met maximaal 50 procent. Veel onderdelen van de nieuwe MFP’s zijn vervaardigd van bioplastic en het assortiment voldoet aan de richtlijnen van Energy Star en ROHS.


Voor het imageRUNNER ADVANCE platform ontwikkelde Canon bovendien een nieuwe versie van iW360 – haar krachtige software suite. De nieuwe iW Desktop stelt gebruikers in staat om beter samen te werken met de MFP, zodat het produceren van professioneel uitziende documenten gemakkelijker gaat dan ooit.


Naast de imageRUNNER ADVANCE C7000 serie en C5000 serie introduceert Canon ook de imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO serie. Deze light production systemen zijn bestemd voor professionele grafische bedrijven met een lager productievolume dan gebruikers van Canon’s bestaande imagePRESS systemen.


Het imageRUNNER ADVANCE assortiment zal in het vierde kwartaal van 2009 in Europa beschikbaar zijn.


Rate this post

Print Friendly