AMSTELVEEN, 16 september 2009 – Met de introductie van de nieuwe imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO serie met ‘light production’ modellen maakt Canon haar brede assortiment digitale printsystemen voor professionele klanten compleet. De nieuwe serie is gebaseerd op Canon’s allernieuwste imageRUNNER ADVANCE technologieplatform.*


De twee nieuwe modellen, de imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO en C9060 PRO, zijn volledig opnieuw ontwikkeld in antwoord op de behoeften van professionele grafische bedrijven met lagere productievolumes dan gebruikers van Canon’s bestaande imagePRESS systemen. Voorbeelden hiervan zijn copyshops en andere ‘print-for-pay’ klanten, centrale reproafdelingen, kleine grafische bedrijven, grafische bedrijven die nieuw zijn in de wereld van digitaal printen of bestaande grafische bedrijven die hun reservecapaciteit of flexibiliteit willen vergroten.


De imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO en C9060 PRO bieden een hoge productiviteit en beeldkwaliteit (max. beeldresolutie 1200 x 1200 dpi), en printen in full colour met een snelheid van respectievelijk 70 en 60 pagina’s per minuut. De nieuwe printers verwerken printmedia met of zonder coating tot 300 g/m2, met papierformaten groter dan SRA3, inclusief duplex. Een papiercapaciteit van 4.250 vel staat garant voor een optimale productiviteit. De systemen kunnen worden voorzien van een on-board imagePASS-A1 RIP met productiekwaliteit of een stand-alone ColorPASS-GX300 RIP voor omgevingen waarin hogere eisen aan de productie worden gesteld. Beide RIPs zijn speciaal voor de nieuwe productiesystemen ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen Canon en EFI.


Met de behoeften van professionele productieomgevingen in het achterhoofd, bieden de nieuwe imageRUNNER ADVANCE PRO modellen ook diverse afwerkingsopties, zoals professionele perforaties, nieten tot 100 vel, rugnieten tot 20 vel, boekjes bijsnijden en vijf soorten vouwfuncties bij papiergewichten van 52 – 105 g/m2 (Z-vouw, letter vouw binnenzijde, letter vouw buitenzijde, halve vouw en dubbele parallel vouw).


Door het modulaire design kan elk imageRUNNER ADVANCE PRO productiesysteem worden geconfigureerd op basis van de specifieke productie-eisen die de klant stelt. De printers kunnen eenvoudig naast andere apparatuur worden geïntegreerd in bestaande digitale printworkflows. De imageRUNNER ADVANCE PRO serie biedt klanten maximale uptime en flexibiliteit. Bij de ontwikkeling stonden milieukenmerken voorop- bijvoorbeeld door gebruik te maken van bioplastic dat van planten afkomstig is.


David Preskett, directeur Professional Print bij Canon Europe licht toe: “De markt voor printing-on-demand met hoge kwaliteit bij lagere productievolumes groeit snel. Alles wijst erop dat deze markt substantieel en duurzaam kan groeien, en sommigen voorspellen zelfs dat de inkomsten in deze branche in 2011 meer dan verdubbelen.”


Hij vervolgt: “Uit onze gesprekken met klanten blijkt dat sommige klanten behoefte hebben aan een hoge productiviteit en kwaliteit, maar tegen lagere kosten, minder risico en een snellere Return On Investment. Zij willen extra flexibiliteit om hun mogelijkheden uit te breiden naarmate hun klantenprofiel en opdrachtenmix wijzigt, of naarmate de hoeveelheid digitaal werk groeit. En natuurlijk willen zijn een optimale uptime om de winst te maximaliseren en te voldoen aan de wens van klanten om opdrachten bijzonder snel uit te voeren. Deze nieuwe imageRUNNER ADVANCE PRO modellen stellen ons in staat ook dit type klant te bereiken, en hen schaalbare maar flexibele systemen te bieden die met hun digitale afdrukactiviteiten meegroeien.”


De modellen uit de nieuwe imageRUNNER ADVANCE PRO serie worden verkocht via Canon’s directe sales organisaties in Europa en ook via een netwerk van erkende dealers die in staat zijn om de van Canon verwachte advieskwaliteit, service en after-sales support te bieden.


Door het veelomvattende assortiment digitale printsystemen, die geoptimaliseerd zijn voor productieomgevingen, kan Canon professionele grafische bedrijven in Europa nu een onovertroffen assortiment toepassingen bieden. Het assortiment kleurensystemen omvat Canon’s hoogwaardige digitale imagePRESS C7000VP, C6000VP en C6000 productiepersen en de nieuwe imageRUNNER ADVANCE PRO serie printers. Door deze vijf kleurenproductiesystemen te koppelen aan de zwart-wit iR en imagePRESS apparaten, de C1+ printer en de imagePROGRAF grootformaat printers biedt Canon een compleet – en technisch buitengewoon geavanceerd – hardwareprogramma voor elk type grafische klant.


David Preskett besluit: “Door deze afdruksystemen te combineren met workflow- en applicatiesoftware van onszelf en van derden – zoals Helix Production Workflow, in- en nearline afwerkingsopties, ons Essential Business Builder Programma en Canon’s toonaangevende after-sales is Canon beter dan ooit in staat om samen met Europese grafische bedrijven te profiteren van een groeiende markt voor digitaal printen en bedrijven beter te laten presteren.”


Rate this post

Print Friendly