Amsterdam, 15 september 2009 – ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, is door onderzoeks- en adviesorganisatie Gartner Inc. als leider opgenomen in het Magic Quadrant voor Information Access Technologie, 2009.* Gartner definieert Information Access technologie in het rapport als de mogelijkheid bieden om ‘informatie te vinden, te verzamelen en de relevante informatie te distilleren of het in kaart brengen van de locatie van informatie, zodat gebruikers actief naar informatie kunnen zoeken, deze kunnen analyseren en geïnformeerd kunnen blijven’.


Het Gartner rapport vermeldt: “Alle leiders beschikken over een belangrijke architectonische flexibiliteit. Ze hebben tevens allemaal uitgebreide mogelijkheden om de relevantie van resultaten voor de eindgebruiker te bepalen. Daarnaast beschikken de leiders over de mogelijkheden om ontwikkelaars te voorzien van tools om relevantie-instellingen aan te passen.”


Het ZyIMAGE Information Access platform is een compleet XML-gebaseerde oplossing die voorziet in een robuuste basis voor duurzame archivering en beheer van alle belangrijke informatie; van gedigitaliseerde documenten tot elektronische bestanden en van e-mail met bijlagen tot multimedia.
De basis van het Information Access Platform zorgt er voor dat het vinden van, toegang krijgen tot en het organiseren van informatie op een simpele, snelle en beveiligde manier kan worden uitgevoerd via een standaard browser. Het ZyIMAGE Information Access Platform kan worden geleverd als één van vijf gespecialiseerde, alles-in-één implementatie oplossingen, inclusief ZyIMAGE e-Discovery and Production; ZyIMAGE Professional Back-Office; ZyIMAGE Communications Inelligence; ZyIMAGE Legal and Compliance en ZyLAB Historical Archiving.


“We zijn verheugd dat zowel onze visie als de uitvoering binnen de ontwikkeling van ons ZyIMAGE Information Access Platform worden (h)erkend door een van ‘s werelds top onderzoeks- en adviesbureaus”, aldus Prof. Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. “De afgelopen twaalf maanden zijn we enorm gegroeid. Deze groei is te danken aan organisaties die op zoek zijn naar betaalbare, modulaire oplossingen die voldoen aan hun specifieke eisen. We zijn met name sterk in compliance- en juridische gebieden maar ook zeer wijdverbreid als back-office platform en breiden snel uit binnen de snel groeiende e-Discovery markt. De toegevoegde waarde is vooral te vinden in onze geavanceerde mogelijkheden voor ondersteuning in verschillende talen, zoekfuncties, tekst analyse, document reviewing en e-mail- en recordsmanagement.”


Het rapport vermeldt verder: “Dit Magic Quadrant beoordeelt leveranciers op mogelijkheden die verder gaan dan enterprise search. Ze bieden search, federated search, content analyse zoals content classificatie, categorisatie en clustering, extractie van feiten en entiteiten, het creëren en beheren van taxonomieën. Daarnaast kunnen

ze, ter ondersteuning van analyses en om inzicht te creëren, informatie duidelijk presenteren (bijvoorbeeld door visualisatie) en bieden de leveranciers een Desktop-zoekfunctie om de door gebruikers beheerde informatie te vinden en vervolgens documenten, gegevens en e-mail te ontsluiten.”


Rate this post

Print Friendly