Den Bosch, 15 september 2009 – De Provincie Limburg heeft ruim € 1 miljoen geïnvesteerd in vijf nieuwe, grote printers van Océ. In het Reprocentrum van het Gouvernement in Maastricht zijn nu twee Océ VarioPrint 4120 printers, twee Océ CS665 printers en één Océ CS250 printer geïnstalleerd. Het Reprocentrum van de provincie produceert circa 9 miljoen prints per jaar, waarvan 3 miljoen in kleur.

Ook de provincies Zuid-Holland, Overijssel en Groningen en onder meer de gemeenten Asten, Gemert-Bakel, Haarlemmermeer, Hoogeveen, Laarbeek en Someren hebben, na afronding van de procedure voor Europese aanbesteding, meerjarige contracten met Océ afgesloten met een gezamenlijke waarde van ruim € 5 miljoen. Mede hierdoor is de sterke positie van Océ in de Nederlandse corporate markt herbevestigd.

Coördinator Reprocentrum Huub Frijns: “Océ betrouwbaarheid boven alles”

“Tot 2003 hebben we voornamelijk met offset drukmachines gewerkt,” vertelt Huub Frijns, coördinator van het Reprocentrum van het Gouvernement. “In 2004 zijn we overgestapt op digitale printers. Na een voorbereidings- en aanbestedingstraject van anderhalf jaar waren we er in december 2008 uit. Aan Océ is het centrale contract gegund en aan een concurrent het decentrale contract voor 60 gangprinters met een totaal printvolume van circa 8 miljoen per jaar. Bovendien besteden we voor circa € 700.000 aan drukwerk uit. Oplages tot 500 exemplaren maken we in huis, en op onze drukste dagen – donderdag en vrijdag – halen we printvolumes van rond de 120.000. Na enkele kinderziektes in de startperiode, zijn we uitermate tevreden over de wijze waarop het Océ aftersalesteam met ons is omgegaan en de kinderziektes heeft opgelost. Al zit de afdrukkwaliteit van de topspelers dicht bij elkaar, ik kan benadrukken dat de door Océ geleverde kwaliteit er boven uit steekt.”

Account manager Océ Nederland Chris van Olffen: “Geweldig om een concurrentiesite binnen te halen!”

“Wij hebben bij de Provincie Limburg vijf grote printers binnen enkele dagen vervangen en de drie offsetmedewerkers van het reprocentrum snel opgeleid om met de Océ printers om te gaan. Doorslaggevend in het behalen van een megacontract kunnen kleine aspecten zijn, zoals de opwarmtijd van een printer vanuit slaapstand,” zegt Chris van Olffen, account manager Océ Nederland. “Ik ben hier redelijk kind aan huis en probeer mee te denken met én in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Zoals bijvoorbeeld de certificering van de repro, de digitale verwerking van inkomende en uitgaande facturen en de software waarmee medewerkers van de provincie documenten digitaal bij de repro kunnen afleveren, bestellen en afrekenen.”

Overige provincies en gemeenten investeren in Océ kwaliteit

In de afgelopen periode heeft Océ een groot aantal printsystemen verkocht aan verschillende provincies en gemeentes. In Zuid-Holland gaat het bijvoorbeeld om 100 kleuren multifunctionals voor op de gang (de Océ CS231) en in de repro om de Océ VarioPrint 1105 en Océ CS665. Totaal zullen ongeveer 26,5 miljoen afdrukken per jaar worden gemaakt. Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn naast 40 decentrale kleuren multifunctionals, een Océ VarioPrint 4120 en twee Océ CS665’s eveneens twee hoogvolume zwart/wit breedformaat printers en twee nieuwe Océ ColorWave 600 breedformaat kleurenprinters geplaatst.


Rate this post

Print Friendly