HP en Canon: Klanten doen hun voordeel met de combinatie van Canon’s hoogstaande corporate multifunctional-technologieën, inclusief service en support, en HP’s vooraanstaande positie in de markt op het gebied van netwerk printing, printer management en workflow oplossingen.


TOKYO, Japan en Palo Alto, Calif., Sept. 14, 2009 – Canon Inc. (NYSE: CAJ) en HP (NYSE: HPQ) hebben vandaag een uitbreiding van hun alliantie aangekondigd met het gezamenlijk vermarkten en distribueren van een nieuwe reeks aan multifunctionele kantoor systemen, die het beste van beide bedrijven verenigt: Canon’s hoogstaande multifunctionals en HP’s sterke punten op het gebied van enterprise printing en imaging assets.


De alliantie bouwt voort op de bestaande relatie tussen Canon en HP en stelt de beide bedrijven in staat om klanten een nieuwe klasse van web-georiënteerde oplossingen te bieden, die Canon’s superieure multifunctionele verwerkings- en imaging systemen combineren met HP’s vooraanstaande mogelijkheden op het gebied van systeemmanagement, IT integratie en workflow oplossingen voor kantoren. Met het bredere aanbod aan software en service, ondersteund door EDS -een HP bedrijf- gekoppeld aan Managed Print Services van HP en Canon’s wereldwijde Services en Support, hebben klanten nu toegang tot één van de meest complete aanbiedingen in de industrie, die hen verbeterde efficiëntie en grotere kostenbesparingen biedt.


Deze alliantie omvat huidige en toekomstige product portfolio’s van beide bedrijven, waardoor klanten voortaan kunnen rekenen op een grotere verenigbaarheid van hun volledige office printing infrastructuur. Canon en HP krijgen nu ook toegang tot elkaars management en third-party development software portfolio’s, waaronder Canon imageWARE Enterprise Management Console en Canon MEAP alsmede HP Web Jetadmin en het HP Open Extensibility Platform. Verwacht wordt dat de uitgebreide portfolio van producten en services beschikbaar zal zijn voor klanten in Noord-Amerika en Europa, evenals voor mondiale klanten die in deze regio’s gevestigd zijn.


“Door deze nieuwe alliantie met HP, kijken we uit naar het uitbrengen van de voordelen van Canon’s zeer veelzijdige, high-performance multifunctionals aan een uitgebreider gebruikersbestand “, zegt Masaki Nakaoka, managing director en chief executive, Office Imaging Products Operations, Canon Inc. “We verwachten dat dit de voordelen voor de klanten van onze beide bedrijven zal maximaliseren, terwijl het ook de weg vrij maakt voor een toename in groei voor zowel Canon als HP.”


“HP is al lange tijd marktleider in de industrie met een portfolio van producten, software, services en oplossingen die ondernemingen wereldwijd in staat stellen hun imaging en printing efficiëntie te verbeteren, zonder de betrouwbaarheid, kwaliteit of professionaliteit van hun documenten te compromitteren,” zegt David Murphy, senior vice president, Imaging and Printing Group, HP.

“In de ontwikkeling van onze relatie met Canon om onze klanten completere IT oplossingen aan te bieden met een duidelijkere toegevoegde waarde, zijn we er van overtuigd dat bedrijven hun productiviteit zullen verbeteren op het vlak van imaging en printing, maar ook op het gebied van hun workflow in het algemeen.”


Rate this post

Print Friendly