Doelstelling Eastman Kodak Company: verhogen klantwaarde en groei in document management-sector

Bunschoten, XX september 2009 – Eastman Kodak Company (NYSE:EK) heeft de overname van de scannerdivisie van BÖWE BELL + HOWELL voltooid. Deze divisie is een toonaangevende leverancier van documentscanners aan value-added resellers, systems integrators en eindgebruikers. BÖWE BELL + HOWELL is gevestigd in de regio Chicago. Het bedrijf is wereldwijd actief met vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

KODAK voegt de scannerdivisie van BÖWE BELL + HOWELL toe aan zijn Document Imaging-divisie, dat onderdeel is van de Business Solutions & Services Group. Ongeveer 50 BÖWE BELL + HOWELL-medewerkers maken de overstap naar KODAK nu de overname is afgerond. Onder de overstappers bevindt zich Russell Hunt, hij wordt General Manager van BÖWE BELL + HOWELL Products bij Eastman Kodak Company. Hunt rapporteert direct aan Dolores Kruchten, General Manager Business Solutions & Services Group en vicepresident van de Eastman Kodak Company. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

“Deze overname biedt eindgebruikers wereldwijd een goede en brede keus in document imaging-producten, samen met innovatieve diensten en ondersteuning. Hiermee kunnen onze klanten hun bedrijven efficiënter maken en een snelle return on investment realiseren”, zegt Dolores Kruchten. “KODAK is wereldwijd toonaangevend in document imaging. Deze overname toont de inzet van het bedrijf voor zijn eindgebruikers, kanaal- en softwarepartners en de document imaging-sector in het algemeen. Daarnaast is de overname in lijn met onze bedrijfsstrategie om onze omzet en winst te verhogen.”

BÖWE BELL + HOWELL levert zijn documentscanners aan bedrijven in de financiële en administratieve dienstverlening, gezondheidszorg, verzekeringsmaatschappijen, overheden en advocatenkantoren. Deze scanners zijn onder andere:
• De nieuwe ‘Ngenuity Scanners’ die voorzien zijn van doorontwikkelde functionaliteit. Daarnaast beschikken deze scanners over een gebruiksvriendelijke interface, een aantal nieuwe features die zorg dragen voor een optimale beeldkwaliteit en staan ze een groter aantal documentformaten toe.
• Spectrum XF Scanners beschikken over de in huis ontwikkelde BÖWE BELL + HOWELL-cameratechnologie. Daarnaast leveren ze een hoge scansnelheid, zijn ze betrouwbaar en maken ze kosteneffectieve scans in kleur, met een groot spectrum aan grijswaarden en in zwart-wit.
• Tr?per Scanners bieden een hoge scansnelheid en -capaciteit in een compact ontwerp.
• Sidekick Scanners leveren voor kleinere kantoren documentscanners met een professionele kwaliteit.

“Documentscanners van BÖWE BELL + HOWELL staan bekend om hun kwaliteit. En het bedrijf zelf om zijn uitstekende kanaal van value-added distributeurs en resellers”, zegt Russell Hunt, General Manager van BÖWE BELL + HOWELL Products bij Eastman Kodak Company. “Deze samenwerking met KODAK biedt onze eindgebruikers de blijvende zekerheid van vertrouwde topproducten, ondersteund door een sterk verkoopkanaal en een betrouwbaar servicenetwerk.”

“We zien er naar uit om de krachten van onze scannerproducten en de talenten van onze medewerkers te bundelen met die van BÖWE BELL + HOWELL. Hierdoor zijn we in staat onze klanten beter te bedienen en in de toekomst meer groei te realiseren”, zegt Tony Barbeau, vicepresident Marketing, Document Imaging, Business Solutions & Services Group, Eastman Kodak Company.

KODAK biedt bij zijn producten de gerenommeerde KODAK Service & Support. Bij KODAK Service & Support werken meer dan 3.000 professionals, verspreid over meer dan 120 landen. Deze divisie is een toonaangevende multi-vendor-dienstverlener, die installeert en advies, onderhoud en support levert voor commerciële drukkerijen, grafisch communicatie-, document imaging- en gegevensopslagbedrijven. De medewerkers van KODAK Service & Support zijn gekwalificeerd om kostenefficiënt ondersteuning te bieden en zo de productiviteit te maximaliseren en de bedrijfsrisico’s te minimaliseren.

Meer informatie over documentscanners van BÖWE BELL + HOWELL is te vinden op www.bbhscanners.com/.


Rate this post

Print Friendly