Océ aan kop in nieuwe 300+ ppm segment voor ultrahoge volumes

10 september 2009, Venlo – Océ, toonaangevend leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, kondigde vandaag de nieuwe Océ VarioPrint® 6320 Ultra cutsheet printer aan, ’s werelds snelste en productiefste digital perfecting system. Dit ultrasnelle systeem print met een snelheid van 314 prints van A4-formaat per minuut (ppm), waardoor Océ’s toonaangevende positie zich nu ook uitstrekt tot het nieuwe 300+ ppm segment. De Océ VarioPrint 6320 is het vlaggenschip van de nieuwe Océ VarioPrint 6000 Ultra lijn, de snelste en productiefste serie ultrasnelle, hoogvolume digital perfecting systems. Dit robuuste platform kan maandelijkse volumes tot 10 miljoen prints aan, ideaal bij de aanhoudende vraag naar grotere productiviteit in de groeiende markt van digitale boekproductie. De kwaliteitscontrole met de nieuwe Océ ScreenPoint technologie en de open platformintegratie van Océ bieden meer productiviteit in tal van verschillende productieomgevingen.

VP6320 ultra product

Amper drie jaar na de introductie van de populaire Océ VarioPrint 6000 familie in 2006, heeft Océ een leidende positie weten te verwerven in het overvolle cutsheet segment met het eerste systeem dat meer dan 200 ppm produceert. Volgens het InfoTrends rapport, U.S. Production Copying & Printing Market Placements: 2008 (gepubliceerd op 15 april 2009), behaalde Océ voor het segment 200+ ppm single-function monochrome cutsheet printers een gedeelde eerste plaats met 58 procent aan plaatsingen in 2008. Océ zet nu opnieuw de standaard voor snelheid, betrouwbaarheid, prestaties en productiviteit met het Océ VarioPrint 6320 Ultra systeem, voor een nieuwe klasse van 300+ ppm “Ultra High Volume” (UHV) machines.

“De oorspronkelijke Océ VarioPrint 6000 serie bood als eerste printcapaciteiten voor commerciële en bedrijfstoepassingen met een ongekend productiviteitsniveau, maar dat was slechts de eerste stap. Océ legt de lat nu weer hoger met de volgende ontwikkeling in de bekroonde Océ Gemini Instant Duplex technologie en ’s werelds snelste cutsheet printer. Klanten hebben nu toegang tot nieuwe markten en toepassingen met perfecting press mogelijkheden, ultrahoge snelheden en hoogvolume capaciteiten”, aldus Bert van Agen, Vice President, Marketing and Strategic Planning Océ-Technologies B.V. “We verwachten een enorme vraag, gezien de uitmuntende mogelijkheden van het Ultra platform.”
‘‘Océ VarioPrint 6320 Ultra draagt bij aan meer winstgevendheid”

Red Book Solutions is een toonaangevend leverancier van op maat gesneden tools voor managers in tal van sectoren. Red Book was de eerste klant die de VarioPrint 6320 Ultra installeerde. “We hebben om diverse redenen voor het nieuwe Océ VarioPrint 6320 Ultra systeem gekozen. Wat ons vooral aansprak waren de productiviteitsverbeteringen ten opzichte van onze eerdere systemen. Sommige jobs worden uitgevoerd in minder dan de helft van de tijd die dat op onze oude apparatuur kostte. We kunnen zelfs het aantal machines op de werkvloer verminderen, terwijl onze productiviteit praktisch wordt verdubbeld. Dat vertaalt zich in lagere arbeids- en overheadkosten. De betrouwbaarheid en printkwaliteit van de Océ VarioPrint Ultra blijft altijd consistent, ook van de ene lange productierun naar de andere. Onze operators zijn onder de indruk van het gebruiksgemak, wat hun productiviteit alleen maar ten goede komt. Omdat we meer werk met minder inspanning kunnen verzetten, draagt de Océ VarioPrint Ultra bij aan een grotere winstgevendheid voor Red Book”, zo meldt Tom Frengillo, Director of Operations bij Red Book Solutions.
Voordelen voor commerciële en bedrijfsomgevingen

Het Océ VarioPrint 6320 Ultra systeem, onderdeel van de nieuwe Océ VarioPrint Ultra lijn printers, biedt beduidende verbeteringen op het gebied van snelheid, kwaliteit, productiviteit, mediaflexibiliteit, schaalbaarheid, connectiviteit en duurzaamheid. Het nieuwe snelheidsniveau biedt klanten meer kansen om andere en nieuwe typen opdrachten aan te nemen. Dit baanbrekende systeem zal snel een vaste plek weten te bemachtigen bij high-end in-house en digitale printshops en commerciële drukkers, maar ook in bedrijfsmatige en commerciële transactieomgevingen. Klanten kunnen meerdere productieprintsystemen vervangen door één enkel Océ VarioPrint 6320 Ultra systeem en daarmee kosten, ruimte, mankracht en energie besparen.

Boekproductie met ongeëvenaarde productiviteit

Nu de markt steeds meer de aantrekkelijke voordelen van digitale boekproductie omarmt, zorgt het nieuwe Océ VarioPrint 6320 Ultra systeem voor ongekende productiviteit en capaciteit voor deze winstgevende toepassing. Dit nieuwe systeem, waarvan de introductie samenvalt met de stijgende populariteit van digitale boekproductie, is uitermate geschikt om klanten te helpen slagen in deze groeimarkt.

Wat betreft het printen van boekblokken is de Océ VarioPrint 6320 Ultra 60 procent productiever dan concurrerende cutsheet systemen. Bij een standaardproductie van 6×9 inch boeken van gemiddeld 300 pagina’s op 150 vellen kan het Océ VarioPrint 6320 Ultra systeem 2950 boekblokken in drie gangen produceren, waarmee het de capaciteit van de eerstvolgende concurrent ver achter zich laat. Door de nagenoeg perfecte registratie, superieure kwaliteit, mediaflexibiliteit voor lichte, zware en gecoate materialen, en meerdere in-line en near-line nabewerkingsopties is het Océ VarioPrint 6320 Ultra systeem een uitgelezen oplossing voor de digitale productie van boeken.
Formaatonafhankelijkheid voor gebruik in velerlei workflows, eenvoudige integratie

De Océ VarioPrint 6000 Ultra lijn is niet afhankelijk van enige fabrikantspecifieke bestandsindeling en biedt volledige integratie met Océ PRISMA® workflow-oplossingen voor grafisch werk, transactietoepassingen, in-house en digitale printshops. Met naadloze interoperabiliteit kunnen klanten bestaande toepassingen doorsturen naar Océ VarioPrint 6320 Ultra systemen zonder onderbreking van de workflow of vertraging in de programmering.

Met Océ DPLinkTM en de nieuwe Océ KDKLink® software kan het systeem gemakkelijk en zonder enige herprogrammering worden geïntegreerd met legacy applicaties van zowel Xerox® als Kodak®. Printserviceproviders kunnen oudere systemen in bestaande gemengde omgevingen gemakkelijk vervangen. De nieuwe Océ PRISMAsyncTM controller kan jobs voor een scala van workflows verwerken zonder dat jobticketinstellingen of mediakenmerken verloren gaan. Als echte convergentieprinters kunnen Océ VarioPrint 6320 Ultra systemen met gemak native IPDS-transactietoepassingen verwerken en met een druk op een knop kunnen klanten overschakelen naar on-demand publishing jobs zonder opnieuw te moeten opstarten.
Instelbare printregeling voor volle kleuren en uitmuntende kwaliteit

De nieuwe Océ ScreenPoint technologie zorgt voor intelligente screening en instelbare printkwaliteit om de productie van toepassingen met veel afbeeldingen op Océ VarioPrint 6000 Ultra systemen te ondersteunen. Océ ScreenPoint technologie maakt giswerk overbodig en voert moeilijke printtoepassingen automatisch uit in egaal, high-definition zwart-wit, met een uitzonderlijke representatie van kleurenbestanden als nagenoeg perfecte grijstonen zonder concessies te hoeven doen wat betreft het aantal lijnen per inch (lpi).

Met de instelbare printkwaliteit van Océ kunnen pre-press specialisten en hoofdoperators de beeldkwaliteit van originelen verbeteren met contrastregeling en correcties in de helderheid van het beeld. Het resultaat is een hoge mate van natuurgetrouwheid zonder enig verlies van detail. Commerciële drukkerijen en interne printrooms kunnen knelpunten in de workflow in de pre-press- en productiefase elimineren. Printproviders en klanten profiteren beiden van een voorspelbare, hoogwaardige uitvoerkwaliteit.


Rate this post

Print Friendly