Lichtenvoorde, 10 september 2009 – DiMS! organizing print, toonaangevend in MIS systemen voor de drukkerij- en verpakkingsindustrie, heeft maarliefst 4 JDF certificeringen van Printing Industries of America – het officiële certificeringsorgaan van CIP4 – gekregen. DiMS! bereikte het hoogst mogelijke MIS-ICS conformiteitsniveau binnen de normen van JDF en JMF. De volgende JDF certificeringen zijn uitgereikt:


· MIS to Prepress ICS

· MIS to Conventional Printing ICS (Sheetfed)

· MIS to WebPress ICS (Rotatie offset)

· Layout Creator to Imposition ICS and Base ICS


DiMS! heeft als eerste en enige bedrijf de JDF certificatie voor rotatie offset ontvangen. En alle bovengenoemde certificeringen zijn, binnen hun categorie, op het hoogste niveau dat momenteel beschikbaar is. DiMS! is trots een onderdeel te zijn in het certificeringsproces en te helpen het standaardisatieniveau in de grafische industrie te verhogen.


Strikte PIA testprocedures

Om alle certificeerbare ICS niveaus te behalen, moest het DiMS! systeem het strikte Job Definition Format (JDF) testproces doorlopen, opgesteld door Printing Industries of America. Het DiMS! systeem is nu gecertificeerd, niet alleen omdat het orderinformatie creëert en aanvaardt middels de toepassing van JMF (Job Messaging Format), maar ook omdat het alle informatie en details over de opdracht bevat, en deze dan via een JDF koppeling doorstuurt naar de pre-press en press. Deze systemen interpreteren en herwerken respectievelijk de lay-out, stellen de imposities in, of verzenden de benodigde informatie naar de drukpers. Het DiMS! systeem verbetert de workflow, is geschikt voor tweezijdige communicatie tussen geschikte apparatuur, en vergroot de mogelijkheid om op een correcte wijze met alle druksystemen te communiceren.


“Wij zijn verheugd dat onze zeer bekwame specialisten succesvol hebben samengewerkt met Printing Industries of America, en deze hoge standaard voor interfacing hebben bereikt”, aldus Tonnie Marneth, CTO DiMS! organizing print. “Wij hebben besloten deze interfaces te creëren en te certificeren op het hoogste JDF protocol niveau, omdat enkel op dit niveau de klanten echt kunnen profiteren van de impact en kostenbesparingen waar ze naar op zoek zijn. Wij zullen doorgaan met het versterken van ons product met de modernste technologieën en het creëren van kansen voor onze klanten om hun bedrijfsprestaties te verbeteren. Wij kijken er naar uit om vaker projectmatig met Printing Industries of America te werken.”


“Tijdens het testen van het DiMS! systeem waren de bevindingen dat de displayinterface goed werd afgerond en de informatie eenvoudig te vinden was, wat erg belangrijk is in het huidige economische klimaat. Met de deelname aan het nieuwe certificeringprogramma en het behalen van deze vier JDF certificeringen, toont DiMS! een grote betrokkenheid voor zowel JDF integratie als de interoperabiliteit van hun klanten, evenals het gemak van de implementatie met andere systemen”, aldus dr. Mark Bohan, Vice President, technology and research, Printing Industries of America.


Over Printing Industries of America

Printing Industries of America is ‘s werelds grootste grafische vakassociatie, die een industrie met meer dan één miljoen werknemers vertegenwoordigt. Het dient de belangen van meer dan 10.000 aangesloten bedrijven. Samen met haar landelijke netwerk biedt Printing Industries of America producten en diensten die de groei, efficiëntie en winstgevendheid van haar leden bevorderen en de grafische communicatie-industrie ondersteunt door middel van belangenbehartiging, onderwijs, onderzoek en technische informatie.


Over CIP4
CIP4 brengt leveranciers, consultants en eindgebruikers in de drukkerijwereld, grafische industrie en aanverwante sectoren samen, die een grote verscheidenheid aan apparatuur, software, randapparatuur en processen omvatten. Leden zijn actief in specifieke werkgroepen om de Job Definition Format (JDF), PrintTalk en andere standaarden te definiëren, die relevant zijn voor procesautomatisering; om gebruikersbehoeften te bestuderen, productinteroperabiliteit te testen, en een scala aan JDF software tools te ontwikkelen. Informatie over CIP4, waaronder lidmaatschapdetails, is beschikbaar op de website van de organisatie: www.cip4.org. “CIP4” en “JDF” zijn gedeponeerde handelsmerken van de CIP4 organisatie.


Over DiMS! organizing print

DiMS! organizing print ontwikkelt, verkoopt en implementeert DiMS!, ?s werelds toonaangevende MIS/ERP oplossing voor drukkerijen en verpakkingsbedrijven. DiMS! bevat alle functionaliteiten in één enkel softwarepakket die nodig zijn om het complete scala aan bedrijfsprocessen te integreren. Van verkoop en calculatie tot planning, van pre-press tot drukken en inbinden, voorraadbeheer tot transport en automatische facturering tot real-time managementinformatie, DiMS! ondersteunt het allemaal.
Opgericht in 1986, voorziet DiMS! organizing print veel van ?s werelds vooraanstaande drukkerijen, verpakkingsbedrijven en etikettenproducenten van geïntegreerde Management Informatie Systemen. Meer dan 10.000 werknemers ervaren dagelijks het gebruikersgemak van DiMS!. Bedrijven zoals Roto Smeets (Nederland), Brown Printing Company (VS), Burda Druck (Duitsland), PMP Limited (Australië), Mayr-Melnhof (Oostenrijk), Corelio (België) en Paarl Media Group (Zuid-Afrika) profiteren thans van het geïntegreerde systeem DiMS!. Voor meer informatie over DiMS! organizing print, bezoek www.dims.net.


Rate this post

Print Friendly