ROCHESTER, New York, 10 september-Cohber Press uit Rochester, New York, rustte zijn KODAK NEXPRESS S3000 Digitale Productiekleurenpers onlangs uit met KODAK Dimensional Printing. Voor de klanten betekent het een grote meerwaarde en voor het bedrijf een bron van nieuwe inkomsten. Het bedrijf slaagde erin om Dimensional Printing snel te implementeren met fantastische resultaten. De markt reageert opgetogen over de kwaliteit van de printopdrachten. KODAK Dimensional Printing ontving onlangs een 2009 InterTech Technology Award, de hoogste onderscheiding voor innovatie in de grafische sector.

“Zodra we aan de slag konden met Dimensional Printing, produceerden we samples om deze naar onze bestaande en potentiële klanten te sturen”, aldus Eric Webber, President en CEO van Cohber Press. “De respons was overweldigend en we hadden zelfs een paar klanten die opdrachten even uitstelden om te kunnen profiteren van de unieke effecten die Dimensional Printing biedt.”

Cohber Press drukt op zijn digitale persen hoogwaardig marketingmateriaal en direct mail, en is altijd op zoek naar technologie die het bedrijf kan onderscheiden van zijn concurrenten. KODAK Dimensional Printing trok meteen de aandacht van Webber toen het werd gelanceerd en hij installeerde het al snel op de eerste van de drie KODAK NEXPRESS Persen bij Cohber.

“We zagen meteen de enorme mogelijkheden van Dimensional Printing voor onze klanten”, vervolgt Webber. “Het aantal klanten dat Dimensional Printing bestelt, groeit zienderogen en ik verwacht dat de komende paar maanden bij misschien wel 20 procent van onze opdrachten voor deze oplossing zal worden gekozen.” Hij vertelt bovendien dat de oplossing gemakkelijk aan te leren en te gebruiken is voor de persoperators.

De dag nadat ze de Dimensional Printing-optie hadden geïnstalleerd, creëerde Cohber Press een uniek direct maildocument met het 3D-effect voor zijn klant Welch Allyn van Skaneateles Falls, New York. De klant zocht een manier om meer bezoekers naar zijn stand op een beurs te lokken, dus produceerde Cohber een mailer met een reliëfrand om de grafische elementen beter te laten uitkomen. Het project was een succes en er kwamen meer bezoekers naar de stand van Welch Allyn dan de voorgaande jaren.

Drukwerkspecialist Frank Romano verklaarde over KODAK Dimensional Printing: “Omdat zo weinig drukkerijen deze technologie gebruiken, hebben bedrijven die ermee op de markt komen, een aanzienlijk voordeel. Het vormt een nieuwe optie in hun aanbod en creëert een nieuwe inkomstenstroom. Zo krijgen ze nieuwe zakelijke kansen. En daar draait het om. In deze economie moeten we nieuwe markten zoeken en drukwerk met een grote meerwaarde aanbieden. En dat is precies wat KODAK Dimensional Printing doet.”

Bekijk een video met de commentaren van Romano op de Grow Your Biz-blog van Kodak: http://kevinjoyce.growyourbiz.kodak.com/default.asp?item=2374401

Dimensional Printing maakt deel uit van de KODAK NEXPRESS Fifth Imaging Unit-oplossingen. Hiermee wordt een 3D-effect of reliëf gecreëerd voor specifieke tekst- en beeldelementen zodat drukwerk meteen opvalt tussen al de rest. Het drukwerk voelt echt aan als de afgebeelde elementen. De KODAK NEXPRESS Intelligent Dimensional Coating en de KODAK NEXPRESS Dimensional Clear Dry Ink creëren samen de Dimensional Printing-effecten. Dimensional Printing is geschikt voor uiteenlopende markten, van commercieel drukwerk tot fotoproducten.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals voor meer dan 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere geïntegreerde leveranciers. De diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus en bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag. De professionals van KODAK Services and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.


Rate this post

Print Friendly