Topmodellen nieuwe All-In-One printerserie bieden laagste zwart-wit printkosten in de inkjetmarkt

Naarden, 9 september 2009 – Lexmark (NYSE: LXK) presenteert zijn 2009 inkjet All-In-One (AIO) printerserie. De acht modellen zijn toegespitst op kantoren aan huis en kleine tot middelgrote bedrijven. De nieuwe serie bevat ’s werelds eerste touchscreen inkjetprinters met internetverbinding* voor kleinere bedrijven.

De touchscreen AIO’s met internetverbinding zijn uitgerust met Lexmark’s nieuwe 11 cm kleuren capacitieve touchscreen met SmartSolutions-technologie: een innovatieve benadering van gebruikersinterfaces. Het bevat eenvoudig leesbare grafische iconen voor alle basisfuncties. Daarnaast kunnen naar behoefte persoonlijke navigatie en voorkeuren worden ingesteld voor meer gebruiksgemak.

SmartSolutions vereenvoudigt personalisering
Met SmartSolutions introduceert Lexmark zijn succesvolle enterprise workflow-oplossingen bij MKB-klanten in het marktsegment van de inkjet AIO’s. Hiermee besparen zij tijd en geld en wordt de efficiëntie verhoogd. SmartSolutions stelt tevens externe ontwikkelaars in staat applicaties op maat te maken. Voorbeelden van deze gepersonaliseerde ‘widgets’ zijn:

• Snelkoppelingen en workflows – tijdbesparende, personaliseerbare productiviteits-features zoals groepsfaxen, scan naar e-mail templates en meer
• Kopiëren van (visite)kaartjes – scan de visitekaart en print beide zijden van de kaart op één vel papier; ideaal voor kleine bedrijfsomgevingen, zoals een dokterspraktijk waar deze toepassing een directe papierbesparing van 50 procent oplevert bij deze alledaagse taak
• RSS feeds – externe nieuwsberichten, een bedrijfsintranet of alle andere informatie die een gebruiker via RSS wil raadplegen, is direct beschikbaar op het touchscreen en kan bovendien direct vanaf de printer gemaild worden

Het touchscreen met internetverbinding is beschikbaar op drie van de nieuwe modellen: Platinum Pro905, Prestige Pro805 en Interact S605. Deze modellen kennen een adviesprijs tussen €199,- en €399,-**.

Vizix, de nieuwe printtechnologie
De nieuwe productlijn maakt gebruik van de gepatenteerde Vizix-printtechnologie. Deze technologie biedt gescheiden inktcartridges, hoge snelheden en een indrukwekkende printkwaliteit. Dit stelt klanten in staat een printer te kiezen die volledig aansluit bij hun zakelijke behoeften, zonder concessies te hoeven doen aan snelheid of kwaliteit. Met het nieuwe Vizix-systeem vervangen gebruikers alleen de kleur die vervangen dient te worden. Over de gehele lijn kunnen klanten kiezen voor hoog rendement cartridges, waarmee de levensduur van de cartridge verlengd wordt.

Nieuwe extra opties
Alle producten in de nieuwe serie kennen dezelfde printsnelheid, kwaliteit en draadloze verbindingsmogelijkheden. Daarnaast kunnen gebruikers kiezen voor verschillende extra opties, zoals:

Draadloos – een aantal modellen in deze Lexmark-serie (Platinum Pro905, Prestige Pro805, Prevail Pro705 en Interact S605) biedt ondersteuning voor Wireless-N, waarmee een snellere bestandsoverdracht over een grotere afstand*** mogelijk is.

Eco modus**** – de nieuwe eco modus stelt gebruikers in staat met één druk op de knop papier en energie te besparen. De eco modus automatiseert dubbelzijdig printen, faxen en kopiëren. Hiermee kunnen bedrijven tot 50 procent besparen op hun papierverbruik.

Visitekaart-scan – met Lexmark’s innovatieve visitekaart-scanoplossing kan men automatisch de contactinformatie naar de meest gangbare adresboek-applicaties uploaden.

Eén-cent-per-pagina – Lexmark’s nieuwe AIO’s leveren de meest voordelige prijs voor zwart-wit-printen in de inkjetmarkt, mogelijk dankzij de nieuwe hoog rendement zwarte inktcartridge die verkrijgbaar is voor de zeer gunstige aanschafprijs van €4,99*****.

Lexmark’s volledige 2009-productlijn telt acht nieuwe AIO’s:

2009 Professional serie – met vijf jaar garantieservice

• Platinum Pro905 – €399,- draadloze 4-in-1 met 11 cm kleuren touchscreen met SmartSolutions-technologie, twee 150 vel papierlades, automatische documentinvoer, energiebesparende eco modus-knop, geïntegreerde visitekaart-scanoplossing****** en de laagste kosten voor zwarte inkt in de inkjetmarkt*****

• Prestige Pro805 – €299,- draadloze 3-in-1 met kleuren touchscreen met SmartSolutions-technologie en de laagste kosten voor zwarte inkt in de inkjetmarkt*****

• Prevail Pro705 – €199,- draadloze 4-in-1 met uitgebreide netwerkmogelijkheden

• Prospect Pro205 – €169,- draadloze 4-in-1 met geïntegreerde visitekaart-scanner

2009 Home Office serie – met drie jaar garantieservice

• Interact S605 – €199,- draadloze 3-in-1 met touchscreen met SmartSolutions-technologie

• Intuition S505 – €149,- draadloze 3-in-1 met dubbelzijdig printen en kleuren LCD

• Interpret S405 – €129,- compacte draadloze 4-in-1 voor kantoorproductiviteit

• Impact S305 – €99,- compacte draadloze 3-in-1 voor alledaagse taken

“We hebben een productlijn met innovatieve oplossingen en functionaliteit ontwikkeld, die net zo uniek is als de kleinzakelijke omgevingen die we bedienen. We bieden onze klanten veel meer dan uitsluitend printfunctionaliteit”, zegt Danny Molhoek, General Manager Benelux bij Lexmark. “Kleinere bedrijven werken nu meer dan ooit met bescheiden middelen. Onze nieuwe AIO’s zijn zakelijke partners die hen helpen om zowel tijd als geld te besparen.”

* Internettoegang, computer en router vereist. Heeft geen internetbrowser-capaciteit. Niet alle weergegeven content kan worden geprint.

** Alle prijzen zijn straatprijzen inclusief BTW – daadwerkelijke prijzen kunnen variëren.

*** Volgens WiFi alliance. Wanneer gebruikt met een WiFi-gecertificeerde IEEE802.11n router. Ook compatibel met WiFi-gecertificeerde IEEE802.11b/g routers.

**** Niet beschikbaar op de Impact S305 en Interpret S405.

***** Gebaseerd op de 105XL zwarte inktcartridges met een rendement van 510 standaard pagina’s, in overeenstemming met ISO/IEC 24711. Daadwerkelijke rendement kan afwijken. Werkelijke kosten in andere landen kunnen afwijken. Claim van “laagste kosten” op basis van een vergelijking met andere inkjet All-In-Ones op 1 juni 2009.

****** Niet compatibel met Mac of Linux. Beschikbaar voor download tot augustus 2010.


Rate this post

Print Friendly