Sharp Electronics Benelux bv heeft een indrukwekkend aantal van zes awards ontvangen van Buyers Laboratory Inc. (BLI), ’s werelds grootste onafhankelijke testlaboratorium voor kantoorapparatuur, voor haar serie kleuren-MFP’s. De felbegeerde prijzen, die zeer hoog gewaardeerd worden in de wereld van document management, worden toegekend aan de beste printers op de markt, gemeten over een breed scala van de belangrijkste kenmerken en prestaties.

Houten, 10 september 2009 – Sharp ontving de volgende ‘Pick of the Year, voorjaar 2009-awards’ van BLI:
– Outstanding Business Segment 2 Colour MFP – toegekend aan de Sharp MX-2600N
– Outstanding Business Segment 3 Colour MFP – toegekend aan de Sharp MX-3100N
– Outstanding Segment 4 Business Colour MFP – toegekend aan de Sharp MX-4101N
– Outstanding Segment 4 Business Colour MFP – toegekend aan de Sharp MX-5001N
– Outstanding Mid-size Workgroup Colour MFP – toegekend aan de Sharp MX-C311
– Outstanding Network Device Management Solution – toegekend aan Sharp’s Printer Administration Utility 5

Wilbert Hendriks, Manager Product Marketing van Sharp Electronics Benelux: “We zijn zeer vereerd met deze prijzen van BLI. Voor ons betekent het winnen van deze awards een erkenning van onze toewijding om MFP’s te produceren met een winnende combinatie van prestatie, kwaliteit en betrouwbaarheid.”

De MX-2600N van Sharp ontving de Outstanding Segment 2 Colour MFP (de categorie voor MFP’s van 21 – 30 ppm) en de MX-3100N is erkend met de Outstanding Segment 3 Business Colour MFP (31-40 ppm). De MX-2600N en MX-3100N, die dezelfde betrouwbare motor hebben, scoren beiden zeer hoge cijfers op bijna alle aspecten tijdens de test van BLI. De afdrukkwaliteit, eenvoudig in gebruik en geavanceerde scanfuncties werden zeer goed ontvangen door de onderzoekers van het testlaboratorium. “Beide Sharp-MFP’s hebben een zeer goede afdrukkwaliteit en zijn eenvoudig te gebruiken en de scanfunctionaliteit in het bijzonder zorgt ervoor dat ze ver boven de concurrentie uitkomen,” aldus Daria Hoffman van BLI.

De MX-4101N (41 ppm) en de MX-M5001N (50 ppm) zijn erkend met de Outstanding segment 4 Business Colour MFP. Wederom waren eenvoud in bediening en prestaties de doorslaggevende factor. Volgens BLI slaagden ook deze modellen slaagden met vlag en wimpel voor de test: “Deze zeer betrouwbare MFP’s bieden een scala aan functies die zeer gemakkelijk te gebruiken zijn.”

De award voor Outstanding Mid-Size Workgroup Colour Multifunction Printer ging naar de MX-C311 (331 ppm) voor de krachtige functies, eenvoud in gebruik and superieure productiviteit, wat deze serie een klasse apart maakt. “De MX-C311 onderscheid zich van alle andere A4 kleuren-MFP’s met de uitstekende multitasking, krachtige scanner, superieure kleurenafdrukken en uitzonderlijk gebruiksgemak, aldus Pete Emory van BLI.
BLI onderzocht zowel hard- als software en dit jaar werd de Printer Administration Utility (PAU) 5 van Sharp bekroond met de Outstanding Network Device Management Solution. PAU 5 maakt de configuratie van printers en MFP’s sneller en eenvoudiger dan ooit. Met PAU is het mogelijk elke SNMP-geschikte printer/multifunctional in het netwerk te monitoren zonder het bureau te verlaten: foutmeldingen, technische ondersteuning, installatie van drivers en printerconfiguratie, alles is eenvoudiger en beter toegankelijk. “Met behulp van PAU zijn de MFP’s van Sharp een van de gemakkelijkste MFP’s om te beheren,” zegt Emory. “De verbeteringen van PAU 5 zorgen ervoor dat deze toepassing een groot voordeel heeft ten opzichte van andere document managementoplossingen.”

Over Buyers Laboratory Inc.
BLI rekt prijzen uit voor producten die superieure prestaties bieden in de verschillende categorieën. Ieder product wordt grondig getest op essentiële prestatieaspecten zoals betrouwbaarheid, beeldkwaliteit bij kopiëren en afdrukken, productiviteit en efficiency bij kopiëren en afdrukken, gebruiksvriendelijkheid en zuinig gebruik. Buyers Laboratory is al sinds 1961 het meest vooraanstaande onafhankelijke testlaboratorium voor kantoorapparatuur en belangenvertegenwoordiger voor de zakelijke consument. Naast het publiceren van de meest uitgebreide en accurate testrapporten binnen de industrie over kantoorapparatuur voor documentimaging, waarvoor maandenlange praktijktests in de laboratoria van BLI worden uitgevoerd, is het bedrijf de meest vooraanstaande bron voor uitgebreide databases met specificaties en prijzen van copiers, printers, faxen en multifunctionele producten. De databases van BLI bevatten meer dan 10.000 producten en hebben een gevestigde reputatie als de meest betrouwbare en complete bron voor wereldwijde concurrentie-informatie.


Rate this post

Print Friendly