Leiderdorp, 3 september 2009 – Semantica, leverancier van software voor documentbeheer, verandert met ingang van 1 september de naam van haar platform voor documentbeheer van DocsDB in Semantica DMS.

DocsDB, the Documents Database, is al jaren in gebruik als oplossing voor grotere documentbeheervraagstukken. “De groei van het pakket de afgelopen jaren komt onvoldoende tot uiting in de naam DocsDB”, zegt Roland van der Heijden, managing partner bij Semantica. De associatie met een database voor documenten is te beperkt.

Semantica DMS is de nieuwe naam en heeft twee voordelen. Enerzijds is er een directe link tussen product en leverancier. Anderzijds geeft de toevoeging DMS een betere indicatie over de functionaliteit van het platform. “Meer en meer mensen begrijpen wat er met DMS bedoeld wordt. Om die reden vinden we het nu het moment om de naam aan te passen”, aldus de heer Van der Heijden.

Bestaande klanten blijven profiteren van de voordelen die Semantica hen biedt. Voor nieuwe klanten past de uitstraling van de naam beter bij het uitgebreide platform voor documentbeheer dat we aanbieden.

——————————————————————————–

Over Semantica
Semantica Groep is sinds 1995 succesvol in het oplossen van klantproblemen met behulp van informatie technologie. Naast webservicesapplicaties heeft Semantica het documentbeheersysteem Semantica DMS ontwikkeld voor het beheren van papieren, digitale èn e-mail documenten in één digitaal archief. Semantica ondersteunt organisaties met het archiveren, doorzoeken en delen van documenten, zodat zij efficiënter kunnen werken. Sinds 2005 is Semantica ook actief in Spanje. Semantica DMS kent ruim 40.000 gebruikers en heeft 1 miljard pagina’s in beheer.

Klanten zetten Semantica DMS in voor o.a. project-, klant-, patiënten-, zaak-, personeels-, en financiële dossiers. Semantica DMS is verkrijgbaar als installatie op de bedrijfseigen IT infrastructuur of online, waarbij de beheer van de softeware en servers bij Semantica ligt. Meer info via http://www.semantica.nl/.


Rate this post

Print Friendly