Dantuma en Innolan zijn een samenwerking aangegaan die een verdere stap in de digitalisering van documentenstromen binnen een accountantskantoor mogelijk maakt. In aansluiting op de lancering van de nieuwste bedrijfsapplicatie van Innolan, Alure 9.0, is een scanconnector ontwikkeld. Dit biedt de mogelijkheid om met MFP-apparatuur (multifunctional product) direct te scannen naar de juiste locatie binnen Alure.

De integratie tussen de scanoplossingen van Dantuma en accountancy oplossing van Innolan draagt bij aan een verdere stroomlijning van werkprocessen. Een gescand bestand in Alure, automatisch op de juiste plek onder de juiste naam, kan een werkstroom initiëren of juist een schakel vooruit in een bestaande werkstroom zonder extra handmatige handelingen.

Digitalisering van documenten levert niet alleen een tijdsbesparing op maar ook een ruimtebesparing. Er hoeven geen mappen meer te worden opgeborgen in grote archiefkasten. Het draagt bij aan een papierarm kantoor.

De samenwerking tussen beide bedrijven houdt in dat MFP-apparatuur wordt uitgerust met een directe scanmogelijkheid naar de Alure-applicatie. ,,Simpelweg gezegd zit er op het lcd-scherm van mpf-apparatuur nu een knop Alure”, verduidelijkt Ivar Jansen, Manager document solutions Dantuma. “Vanaf onze machines heb je nu in een keer toegang tot Alure, maar ook Caseware”.

De aangedragen oplossing is geschikt voor apparatuur van alle gerenommeerde MFP producenten. Ook is er een speciale module beschikbaar om grotere scanopdrachten door middel van barcodes éénvoudiger te kunnen digitaliseren naar Alure. Mocht de klant de behoefte hebben om het fysieke dossier te laten digitaliseren door een derde partij, biedt ook Dantuma deze service.

De integratie van Alure met de scanning oplossingen van Dantuma past uitstekend binnen het door Innolan ontwikkelde TIM(Total Information Management) Concept. In het TIM concept neemt Alure de centrale rol in binnen het accountantskantoor. Alle informatiestromen, zo ook het scannen van documenten, wordt met behulp van Alure gekanaliseerd en beschikbaar gesteld aan de daartoe geautoriseerde gebruikers, onafhankelijk van tijd en plaats. “Deze werkmethodiek en samenwerking met Dantuma brengt de accountancy dichter bij het kantoor van de toekomst”, aldus Eric Boers Account Manager Innolan.

Nadat Vanhier Accountants, met diverse kantoren in Noord Holland als eerste van start is gegaan met deze vernieuwde methodiek, zijn meerdere kantoren inmiddels operationeel. Diverse kantoren hebben reeds toegezegd ook op deze manier te gaan werken. Dit geeft het succes en actualiteit van de oplossing aan.

Dantuma Haarlem staat te boek als één van Nederlands grootste merkonafhankelijke leveranciers op het gebied van document automatisering.

Innolan, gevestigd in Hengelo, levert met Alure accountancysoftware voor professionals. Alure vormt de bewezen automatiseringsoplossing voor accountants- en administratiekantoren bij hun relatiebeheer. Naast relatiebeheer is Alure modulair uit te breiden met o.a. Tijdregistratie & Facturering, Document Management, Planning en & Control en Cliëntportalen.

,,Door de samenwerking met Innolan kunnen we een toegevoegde waarde op het gebied van documentautomatisering leveren aan onze gezamenlijke klanten”, omschrijft Jansen kort en bondig de voordelen van de nieuwe samenwerking.


Rate this post

Print Friendly