Twee van de drie eigenaren van postbedrijf Sandd, Fortis en NIB Capital, zouden van hun belangen afwillen. Dit berichten anonieme bronnen aan het ANP.

Onder meer het Franse La Poste en Deutsche Post zouden interesse hebben in het tweede postbedrijf van Nederland. Mogelijk wordt nieuws over het verkoopproces de komende weken al bekend. Sandd is eigendom van drie investeringsfondsen. Naast meerderheidsaandeelhouder Trimoteur, hebben Fortis en NIB Capital een belang in het concern.

Volgens een bron rond Sandd willen Fortis en NIB Capital van hun aandelenbezit af en wordt gewerkt aan een exitstrategie. Twee bronnen uit de financiële wereld melden dat er sprake is van een verkoopproces. De kleine Nederlandse investeringsmaatschappij Trimoteur heeft altijd gezegd uiteindelijk te willen verkopen. Trimoteur zegt te hebben gewacht op de liberalisering van de postmarkt. Die markt is pas sinds april is Nederland volledig vrijgegeven.

Maar naar verwachting zal liberalisatie in andere Europese landen echter nog tot 2011 op zich laten wachten. ‘Het echte exitmoment voor Sandd is daarmee eigenlijk pas in 2011, na de Europese liberalisatie’, zegt de bron tegen het ANP.

Sandd en grootaandeelhouder Trimoteur ontkennen beide ten stelligste dat er sprake is van een verkoop. Gert-Jan Morsink, bestuursvoorzitter van Sandd, noemt het bericht in het Financieel Dagblad ‘aperte onzin’. ‘Het lijkt mij vreemd als er een overname zou zijn en de directie daar niets van zou weten.’

Henk Riemens, een van de oprichters van Trimoteur, noemt het bericht ‘grote onzin’. Volgens Riemens zou een verkoop ook onlogisch zijn, omdat de drie aandeelhouders onlangs nog miljoenen hebben toegezegd voor de optimalisatie van het netwerk van Sandd en de aanpassing van de ICT-systemen. Beide investeringen lopen nog.

Sandd is sinds 2001 actief op de Nederlandse postmarkt en uitgegroeid tot de tweede marktpartij. Het afgelopen halfjaar werd een omzet gehaald van euro 43 mln. Analisten schatten dat het bedrijf enkele tientallen miljoenen euro’s waard is.


Rate this post

Print Friendly