Noordwijk, 1 september 2009 – De Decos Academy gaat in september van start met een nieuwe training gericht op het bevorderen van zaakgericht werken bij lokale overheden. Steeds meer overheidsinstellingen hebben interesse voor zaakgericht werken, maar in veel gevallen ontbreekt de kennis die nodig is om deze manier van werken succesvol te implementeren. Decos, een van de grootste aanbieders van document- en informatiebeheeroplossingen binnen de overheidssector in Nederland, introduceert daarom een trainingsprogramma. Hierbij kunnen leidinggevenden, medewerkers DIV en eindgebruikers kennis maken met de basisprincipes van het zaakgericht werken.

Tijdens de training komt de theorie achter het zaakgericht werken uitgebreid aan bod. Op deze manier worden de deelnemers voorbereid op alle aspecten die van belang zijn bij het implementeren van het zaakgericht werken. Naast het theoretische gedeelte wordt er met voorbeelden en oefeningen een vertaalslag gemaakt van theorie naar praktijk. Het trainingsprogramma is bestemd voor:

Leidinggevenden: Basiskennis voor leidinggevenden, speciale aandacht voor investeringen die nodig zijn en wetgeving
Medewerkers DIV: Basiskennis voor medewerkers van de afdeling Documentaire Informatie Voorziening (of vergelijkbare afdeling), speciale aandacht voor werkzaamheden op de afdeling en het archief
Eindgebruikers: Basiskennis voor eindgebruikers van Decos, speciale aandacht voor de verandering in werkzaamheden en het afhandelen van zaakdossiers

“De afgelopen tijd kregen wij steeds meer vragen over het zaakgericht werken”, aldus Anneke Broeren, Functioneel Consultant bij Decos. “Het succesvol implementeren van deze nieuwe werkwijze heeft impact op verschillende niveaus binnen de organisatie. We hebben er daarom voor gekozen om het trainingsprogramma voor zaakgericht werken modulair op te bouwen, waarbij alle relevante aspecten aan bod komen en aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen worden uitgewerkt. Wij hopen op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de bredere adoptie van het zaakgericht werken bij lokale overheden in Nederland.”

Beschikbaarheid
Het trainingsprogramma zaakgericht werken gaat vanaf september van start. De training vindt plaats in één van de vier trainingslocaties van Decos. Daarnaast biedt Decos de mogelijkheid voor on-site training. Kijk voor meer informatie en overige opleidingsmogelijkheden op: http://www.decos.nl/academy.


Rate this post

Print Friendly