ROCHESTER, New York, 31 augustus-Rotomail, een van de toonaangevende drukkers van variabele data in Europa, vertrouwt op zijn nieuwe KODAK VERSAMARK VL4200 Druksysteem voor de productie van USA Today, een van de belangrijkste Amerikaanse dagbladen.

Rotomail heeft een overeenkomst met Messaggerie Internazionali, een Italiaanse distributeur van buitenlandse kranten, om een internationale editie van USA Today digitaal te drukken. Deze editie gaat naar hotels en kiosken in grote toeristische steden en een aantal luchthavens, zoals Malpensa (Milaan) en Fiumicino (Rome).

“De VERSAMARK VL4200 Druksystemen zijn onmisbaar voor Rotomail”, verklaarde Giovanni Antonuzzo, CEO van Rotomail. “Hoewel sommige laserprinters een aantal voordelen bieden voor drukken op afstand, kunnen ze de foto’s en advertenties in kleur van de krant onvoldoende goed reproduceren. Dat in tegenstelling tot de VL4200, die met zijn kleuren- en duplexdruk de meeste kranten op de markt probleemloos kan verwerken.”

“Niets kan de betrouwbaarheid, stabiliteit en snelheid van de VL4200 voor digitale kleurenproducties evenaren. Het systeem levert de vereiste digitale printkwaliteit én is uiterst efficiënt en kostenbesparend. Bovendien integreert het perfect met onze afwerkingsapparatuur en datamanagementsystemen.”

“We konden de eerste maanden van dit jaar al een groei van 15% optekenen in vergelijking met vorig jaar. En nu de VL4200-systemen ons helpen nieuwe markten te veroveren, verwachten we dat die trend zich zal voortzetten”, vervolgde Antonuzzo. “We begonnen met runs van 500 exemplaren per dag gedurende vijf dagen per week. Ondertussen hebben we de dagelijkse oplage opgevoerd naar 3000 exemplaren voor de zomerperiode.”

De productie verloopt snel en eenvoudig. Elke avond ontvangt Rotomail de PDF-bestanden voor de krant van de volgende dag. 3000 kranten drukken op het VERSAMARK VL4200 Druksysteem vergt slechts een uur en de afgewerkte exemplaren van USA Today gaan dan naar de distributeur zodat de kranten de volgende ochtend tegen 6.00 uur in de kiosken en hotels liggen.

“De KODAK VERSAMARK VL-Serie Druksystemen zijn ideaal voor krantentoepassingen, naast andere publicaties, commercieel drukwerk en toepassingen met variabele data”, aldus Kevin Joyce, Worldwide Vice President, Sales and Marketing, Digital Printing Solutions, Kodak. “Rotomail is een perfect voorbeeld van hoe de mogelijkheden van de VERSAMARK Systemen drukkerijen helpen voordeel te halen uit nieuwe markttrends en nieuwe inkomstenstromen te genereren tegen een lage totale cost of ownership.”

Rotomail installeerde vorig jaar twee KODAK VERSAMARK VL2200 Druksystemen en voerde onlangs een upgrade uit naar het VERSAMARK VL4200 Systeem. Het bedrijf heeft nu zeven KODAK VERSAMARK Digitale Druksystemen.

Het VERSAMARK VL4200 Systeem heeft een snelheid van 125 meter per minuut bij een resolutie van 600 x 360 dpi. Het heeft tal van functies die de productiviteit verbeteren, waaronder continue inkttoevoer tijdens de productie zodat jobs zonder onderbreking worden gedrukt.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals voor meer dan 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere geïntegreerde leveranciers. De diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus en bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag. De professionals van KODAK Services and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.Rate this post

Print Friendly