ROCHESTER, New York, en ZOFINGEN, Zwitserland, 26 augustus – Clays in Bungay, Verenigd Koninkrijk investeert in een KODAK VERSAMARK VL6000 Druksysteem en de MULLER MARTINI SigmaLine om zijn digitale boekproductiecapaciteiten uit te breiden en de omzetmogelijkheden van boekuitgaven in kleine oplagen te benutten. Het geïntegreerde systeem combineert hoogwaardige en snelle inkjetdruk met een volledig geautomatiseerde afwerking. Daardoor kan Clays inspelen op een groeiende marktbehoefte en de uitgevers onder zijn klanten een nog grotere meerwaarde bieden.

Clays werd meer dan 200 jaar geleden opgericht en is met ruim 170 miljoen boeken per jaar de belangrijkste boekdrukker van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf behoort tot het Europese St Ives plc. en geniet internationale erkenning. Het is de vaste leverancier van talloze toonaangevende uitgeverijen zoals Penguin, Virago en Bloomsbury. Clays drukte in 2009 al verschillende bekroonde publicaties, waaronder de winnaar van de Orange Prize, Home, gepubliceerd door Little Brown Book Group, en de winnaar van de Samuel Johnson-prijs voor non-fictie, Leviathan, gepubliceerd door Harper Collins.

“We gaan een nieuwe fase in met het bedrijf”, verklaarde Kate McFarlan, Clays Managing Director. “De markt voor boeken in kleine oplagen groeit snel, onder meer doordat steeds meer mensen online boeken kopen. Onze investering vormt een positief signaal voor onze klanten. Of het nu gaat om een bestelling van 20 dan wel 20.000 boeken, we kunnen snel aan elke vraag voldoen. Door de integratie van het KODAK VERSAMARK VL6000 Druksysteem en de MULLER MARTINI SigmaLine beschikken we over de beste volledig geautomatiseerde en geïntegreerde digitale productieoplossing.”

Het VERSAMARK VL6000 Druksysteem wordt in september 2009 geïnstalleerd bij Clays. Het systeem print tot 150 mpm in een resolutie van 600 x 600 dpi en is geïntegreerd in het MULLER MARTINI SigmaLine in-line boekproductiesysteem. De SigmaLine verbindt de prepress met digitale druk en afwerking in één uniek allesomvattend systeem. Deze volautomatische productielijn biedt Clays een totaaloplossing – van pdf tot afgewerkt boek in één vloeiende operatie. Dankzij de geïntegreerde end-to-end lijnbesturing kan het bedrijf in zeer korte tijdspanne oplagen voor één schoolklas of vele duizenden exemplaren produceren. Het intelligente netwerk van alle deelprocessen omvat digitaal drukken, vouwen van katernen, collationeren, binden en schoonsnijden.

“De KODAK VERSAMARK VL-Serie Druksystemen benutten ten volle de digitale troeven voor een lagere cost of ownership en meer efficiëntie in het toevoerkanaal. Dit vormt een volledig nieuw businessmodel voor het publiceren van boeken” aldus Kevin Joyce, Worldwide Vice President, Sales and Marketing, Digital Printing Solutions, Kodak. “We zijn opgetogen dat we klanten zoals Clays oplossingen kunnen aanbieden waarmee ze nieuwe groeimogelijkheden kunnen benutten en een grotere meerwaarde voor hun klanten kunnen creëren.”

McFarlan merkte op dat uitgeverijen hun strategieën de laatste jaren hebben aangepast om in te kunnen spelen op de trend van de online-aankopen. Clays luistert naar zijn klanten en past zijn productiemodellen snel aan. De digitale boekproductie zal aanvankelijk slechts een klein percentage van de totale productie van het bedrijf vertegenwoordigen, maar Clays voorziet een aanzienlijke groei in dit segment, zodat boeken op allerhande papiersoorten snel en flexibel op aanvraag kunnen worden gedrukt. Clays plant in het begin runs tot 500 exemplaren op de VL6000/SigmaLine, afhankelijk van het aantal pagina’s, en verwacht een gemiddelde uitvoer van 500 per uur. Clays zal ook de opslag en distributie aan magazijnen van winkels en uitgeverijen voorzien, naast leveringen aan individuele boekenwinkels.

“We zijn van plan onze digitale productielijn te blijven uitbreiden. Daarom zijn we ook erg geïnteresseerd om Stream, de nieuwe en revolutionaire digitale inkjetprinttechnologie van Kodak, te combineren met het schaalbare SigmaLine-platform van Muller Martini. Met die geïntegreerde digitale printproductie kunnen we nog verder gaan dan eender welke andere digitale druktechnologie. Met dergelijke voordelen en het vooruitzicht om onze business verder te doen groeien, vormt de combinatie van SigmaLine met Stream precies het soort innovatieve technologie waarop we in de toekomst zouden kunnen overstappen”, voegde McFarlan eraan toe.

“Dankzij onze langdurige vertrouwensrelatie met Clays en onze positie als preferentiële leverancier van afwerkingsapparatuur kennen we de uitdagingen en behoeften van Clays”, verklaarde Dragan Volic, Vice President Marketing and Sales, On Demand Solutions, Muller Martini. “Via de introductie van de MULLER MARTINI SigmaLine en zijn schaalbare technologie legt Clays de basis voor hun huidige digitale boekproductie en creëert het een migratiepad voor de toekomst, ongeacht de prestatieniveaus en voor elk soort afwerking.”

MULLER MARTINI is een bedrijf van internationaal formaat en marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van een ruim aanbod systemen voor de grafische sector. Het hoofddoel is de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten in lijn met marktbehoeften om te voldoen aan de hoogste eisen van de klanten. Het productassortiment van MULLER MARTINI is zeer uitgebreid: van kleinformaat rotatieoffsetpersen tot persafnamesystemen, verzamelhechters, brocheermachines, hardcoversystemen, mailroomsystemen voor kranten tot digitale productieoplossingen. De systemen worden ontwikkeld en geproduceerd in hypermoderne productievestigingen over de hele wereld.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals voor meer dan 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere geïntegreerde leveranciers. De diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus en bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag. De professionals van KODAK Services and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.Rate this post

Print Friendly