Breukelen, 25 augustus 2009 – Direct Mail specialist Favourite Mail uit Alkmaar vervangt de Xerox iGen3 met de aanschaf van een iGen4. Favourite Mail is met de iGen4 nog beter in staat gepersonaliseerd printwerk met een constante afdrukkwaliteit te leveren. Doordat de iGen4 is uitgerust met een in-line spectraalmeter heeft de operator automatisch controle over een constante afdrukkwaliteit en worden handmatige processen tot een minimum beperkt.


Ronald Croese, algemeen directeur van Favourite Mail, vertelt waarom gekozen is voor de iGen4: “Het printresultaat van de iGen4 is vergelijkbaar met een afdruk gemaakt in offset. Alleen hebben wij nu de voordelen van de snelheid, flexibiliteit en lagere kosten van de iGen4. Het verschil met de iGen3 is met name zichtbaar in de egale rastervlakken, de huidskleuren en in de luchten op foto’s. Met de iGen4 verbreden wij onze markt en sluiten wij aan bij het kwaliteitsniveau dat onze klanten van ons verwachten.”


De XMPie en VIPP software (onderdelen van FreeFlow) zorgen voor de juiste workflow voor de iGen4 en hiermee verzorgt Favourite Mail voor haar (inter)nationale klantenkring zeer creatieve, gepersonaliseerde campagnes. Tot haar klantenkring rekent Favourite Mail onder andere uitgeverijen, telecombedrijven en de automotive industrie.


Ronald Croese vervolgt: “Niet alleen de juiste techniek is de reden tot aanschaf van de iGen4, ook het duurzame karakter heeft een rol gespeeld bij de keuze voor deze nieuwe pers. Zo is het interessant om Printing on Demand toe te passen in plaats van in offset te drukken, zodat er geen onnodige voorraden worden aangelegd. Daarnaast worden bij het printen op de iGen4 geen alcohol, zuren, chloroforme vloeistoffen of ontvlambare materialen gebruikt en produceert de iGen4 80 procent minder geluid dan een offsetpers. De duurzaamheid blijkt bovendien uit het feit dat 97 procent van de componenten in de iGen4 recyclebaar of opnieuw te gebruiken is en dat meer dan 80 procent van het afval van de iGen4 kan worden geretourneerd, hergebruikt of gerecycled. Een maatschappelijk verantwoorde keuze dus.”


Premier Partner

Favourite Mail behoort tot het Premier Partner netwerk van Xerox. Aan dit partnerschap wordt onder andere inhoud gegeven door het delen van kennis in het netwerk tussen de Premier Partners en Xerox en als back-up partij voor de partners onderling. “Xerox houdt ons op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en is voor ons echt een sparringpartner gebleken voor wat betreft business development en ons business model”, aldus Ronald Croese.


Rate this post

Print Friendly