Amsterdam, 24 augustus 2009 – ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft bij Endemol, een van ’s werelds grootste multimediabedrijven, het ZyLAB Information Access Platform geïmplementeerd. Het platform wordt ingezet om de enorme hoeveelheid projectdata binnen de organisatie te beheren. Endemol is bekend vanwege wereldwijde hits zoals Big Brother, Deal or No Deal, Extreme Makeover, Home Edition, Star Academy, Wipeout en vele anderen.


Endemol heeft in ZyIMAGE Information Acces Platform de oplossing gevonden om op een snelle manier informatie eenduidig op te slaan en toegankelijk te maken via een centraal digitaal archief. ZyLAB leverde meerdere scanbundels om fysieke documenten te digitaliseren en deze te bewaren via dit systeem. Het ZyIMAGE Information Acces Platform is uitgebreid met ZyLAB’s Archiving Services voor MS SharePoint en de Contract Management Module voor MS SharePoint.


Projecten worden nu binnen SharePoint gecreëerd. Wanneer een project is afgerond en afgeleverd, ontvangt de eigenaar van het project automatisch een checklist van alle documenten die verplicht moeten worden gearchiveerd. Binnen deze omgeving functioneert het ZyIMAGE Information Access Platform als dé archief omgeving van alle documenten. Tijdens de dagelijkse batchverwerking verplaatst de ZyIMAGE connector alle documenten van SharePoint naar de definitieve ZyIMAGE bewaaromgeving. Alleen links naar ZyLAB’s open archief opslag blijven in de SharePoint-omgeving bestaan.


“Het is verbazingwekkend hoe eenvoudig het was de ZyLAB-oplossing te implementeren én hoe gemakkelijk het is de enorme hoeveelheid content binnen onze organisatie te beheren”, zegt Leon Backbier, ICT Manager van Endemol Shared Services B.V.. “We kunnen tegenwoordig binnen enkele seconden informatie vinden, waaronder contracten die voorheen in de traditionele dossierkasten werden bewaard.”


ZyLAB biedt een unieke aanpak om de informatie management en compliance uitdagingen van tegenwoordig op te lossen. Dit gebeurt zonder de traditionele ‘alles-of-niets’ aanpak. De modulaire architectuur van ZyLAB maakt het voor organisaties mogelijk om alleen de modules te kopen die zij nodig hebben, en wat nog belangrijker is: ze zijn binnen enkele dagen operationeel. Bovendien levert ZyLAB geïntegreerde oplossingen voor document- en recordmanagement, met state-of-the-art zoeken, eDiscovery, text-mining, workflow en functionaliteit om informatie eenvoudig te delen en aan samen te werken; vanaf het invoeren van informatie tot het publiceren ervan. Alle verzamelde informatie wordt opgeslagen in open XML formaat. Daardoor wordt de behoefte om een database te gebruiken weggenomen en is de gebruiker niet gebonden aan een leverancier om een duurzame toegang tot de informatie te behouden.


“Het is spannend om met één van de meest aansprekende organisaties ter wereld te werken en deze te voorzien van een Information Access platform waarmee werknemers snel bedrijfskritische informatie in ieder formaat kunnen vinden”, zegt Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. “We hebben de reputatie opgebouwd dat we organisaties wereldwijd kunnen helpen met Information Access oplossingen die precies aansluiten bij hun specifieke behoeften. Hierdoor onderscheiden wij ons van veel van onze concurrenten die alleen gebundelde oplossingen aanbieden. Wij verheugen ons op de verdere samenwerking met Endemol voor hun huidige en toekomstige projecten.”Rate this post

Print Friendly