AWA, producent van kwaliteitsenveloppen voor print&mail bedrijven, introduceert de Awabloc. Deze inovatieve verpakking helpt productiebedrijven het hoogvolume couverteerproces effienter en duurzamer te laten verlopen.

Het is al weer 15 jaar geleden dat de papierindustrie de 2500 vels verpakking introduceerde. In plaats van de 500 vels verpakkingen zitten er 2500 vel los in een doos. Deze doos kan slim worden geopend zodat hoogvolume printers snel kunnen worden gevuld en dat het verpakkingsafval geminimaliseerd is.

Met AWABLOC, het nieuwe verpakkingconcept voor couvertverpakkingen speelt AWA  in op de behoefte om het productieproces te optimaliseren en duurzamer te maken. In plaats van een omdoos wordt een gepatenteerd wikkel gebruikt.

Awabloc heeft de volgende voordelen:

 1. Productiever
  Awabloc verhoogd de productiviteit van hoogvolume couverteersystemen. Het vullen van het couvertstation gaat eenvoudiger en sneller. Het hele Awabloc kan in een keer het vulstation worden geplaatst, waarna het wikkel met een eenvoudige handeling kan worden verwijderd. De enveloppen liggen in de juiste richting, recht en onbeschadigd in het vulstation. De operator heeft minder tijd nodig voor het vullen en de kans op verstoringen wordt kleiner.
 2. Ruimtebesparend
  De nieuwe wikkel bespaard veel ruimte in vergelijk met de traditionele omdozen. Een pallet kan 55% meer enveloppen bevatten. Dit betekent meer ruimte beschikbaar in het magazijn en beduidend minder transport tussen het magazijn en de productiestraten. De operator kan bij grote opdrachten 55% langer productie verwerken met een palletvoorraad.
 3. Hogere Duurzaamheid
  Het voor AWABLOC gebruikte materiaal is volledig her te gebruiken. De hoeveelheid afval is tot het minimum gereduceerd. De wikkel kan plat worden gestapeld en aangeboden voor recycling. De operator is geen tijd meer kwijt voor het in uit elkaar halen van de omdozen.
 4. Kwaliteit en zekerheid
  AWABLOC is uitvoerig getest en voldoet aan de strenge AWA kwaliteitsnormen voor hoogvolume couverteren.

Het concept van de 2500 vels doos is door alle papierleveranciers overgenomen. Zal hetzelfde gaan gebeuren met de verpakking van enveloppen?

Video over het gebruik van AWABLOC

Rate this post

Print Friendly