Dat moet zo ongeveer de vraag zijn geweest die door een grote verzekeringsfirma aan Fred Alleleijn, managing partner van AllBidigit werd gesteld. Alleleijn schrikt niet van dergelijke vragen. Hij is een autoriteit op archiveringsgebied en leidt al sinds 1987 diverse bedrijven in deze business.

‘Men vroeg ons om meer dan 100.000 pensioendossiers toegankelijk te maken. Te bewerken en te zorgen dat alle relevante informatie uit een file in de juiste categorie viel. Zoiets zou, zo had men becijferd, 125 manjaren werk kosten. Ik dacht daar direct anders over en ging met mijn mensen aan de slag om een slimme, effectieve oplossing te presenteren’

AllBidigit’s consultants analyseerden het papierwerk en kwamen tot maar liefst zeventig documentsoorten die in de dossiers voorkwamen. ‘De software van een derde partij en onze expertise zorgden ervoor dat we al die documenten terugbrachten en klasseerden naar twintig relevante rubrieken.’ De eis van de klant was dat 92% in rubrieken verdeeld zou zijn, de wens 95% en AllBidigit haalde ruim 98%.

Alleleijn over dit succes: ‘het was niet alleen onze kennis en de slimme software. De geavanceerde hardware en uiteraard onze mensen completeerden het verhaal. Wij zochten al snel contact met onze distributeur Avnet Technology Solutions en vroegen hun om mee te denken over de juiste hardware. Na een aantal testen kwamen zij met de perfecte scanner voor deze job; de Canon X10C. Een hoog volume productiescanner, het topmodel van Canon, die 100 pagina’s per minuut kan scannen. Inmiddels staan er, naar volle tevredenheid, zeven te draaien. Maar vergeet ook de menselijke factor niet. Gedurende een halfjaar werken er hier mensen in hoogwaardige banen die de documenten moeten voorbereiden op het scan- en digitaliseringsproces.’

De case van AllBidigit toont aan hoe er succesvol kan worden samengewerkt in het kanaal. Zowel de leverancier Canon, als de distributeur Avnet leverden met kennis en kunde toegevoegde waarde voor de klant AllBidigit. En de eindklant? Die was super tevreden. Niet alleen werden zijn documenten bewerkt (initiële vraag) maar ook nog eens gedigitaliseerd en geschikt gemaakt voor het eigen Document Management Systeem. En niet onbelangrijk: de kosten waren aanzienlijk lager dan de begrote 125 manjaren.

Alleleijn tenslotte: ‘goed om zo samen te werken en zo hoort het ook. Met zijn allen focussen op de oplossing voor de eindklant. Het mooie is dat we alweer een nieuw verzoek van deze klant hebben liggen, dat zegt toch ook wel iets!’

Over de AllBidigit Group
De AllBidigit Group kent zijn oorsprong in 1987 toen Fred Alleleijn het bedrijf AIV oprichtte dat zich specialiseerde in de fysieke opslag en beheer van documenten. In 1999 is Van Bilsen Consultancy (VBC) opgericht door Hay van Bilsen met als specialisatie consultancy en detachering van informatie- en archiefspecialisten. Aangezien de diensten van beide bedrijven heel nauw op elkaar aansloten werd door beiden al snel besloten tot samenwerking hetgeen uiteindelijk in 2002 resulteerde in de gezamenlijke oprichting van een dochterbedrijf met als specialisatie digitalisering van documenten. In 2004 werd de AllBidigit Group opgericht. Een holding met 3 werkmaatschappijen, AIV, VBC en AllBidigit/ScanPoint. In 2008 werd een nieuw pand in Echt (Limburg) betrokken en zag ook AllBidigit Zuid-Holland in Dordrecht het levenslicht.

AllBidigit richt zich, als dienstverlener, op het totale pakket aan werkzaamheden nodig om de documentaire huishouding van een bedrijf of instelling te archiveren, ontsluiten en/of te digitaliseren. De werkmaatschappijen staan allen in dienst van deze opdracht. Zo kan AIV de fysieke opslag en beheer van documenten verzorgen. Richt VBC zich op consultancy en detachering van informatie- en archiveringsspecialisten en maakt AllBidigit/ScanPoint de (backlog) scans die nodig zijn in een digitaliseringproces. De AllBidigit Group heeft in totaal 50 mensen in dienst en werkt daarnaast nog met een groot aantal inhuur c.q. oproepkrachten (op dit moment 35 mensen).

Over Canon
Sinds de oprichting in 1937 is Canon een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven.
De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk te onderscheiden markten; Business Solutions (IT-producten, systemen en diensten voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s).

Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) en 239 vestigingen. Dagelijks zijn hier meer dan 131.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in Hoofddorp.

Over Avnet Technology Solutions
Avnet is de distributeur met toegevoegde waarde van IT producten en diensten. Als mondiale verkoop- en marketingorganisatie heeft Avnet Technology Solutions verkoopafdelingen die gericht zijn op specifieke marktsegmenten en een strategie die zich focust op de specifieke behoeften van klanten en leveranciers.

Avnet Technology Solutions biedt meerwaarde, niet alleen door het leveren van producten en oplossingen, maar ook door het leveren van aanvullende diensten ter ondersteuning en ontwikkeling van onze resellers en leveranciers. De Avnet diensten worden uitsluitend via resellers aangeboden. Resellers kunnen dus hun expertiseterrein uitbreiden en nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld Voice over IP, Security, Wireless,Virtualization en iScsi Storage implementeren. Behalve het in huis halen van expertise, kan men de omzet en het rendement verhogen. Met Avnet Professional Services kunt u alle kanten op: zèlf de dienst leveren en eventueel expertise opbouwen via ons Training & Competence centrum.Ervaren Avnet consultants en/of engineers inhuren voor het meedenken en/of uitvoeren van werkzaamheden.

Avnet staat in Nederland en wereldwijd voor u klaar met producten en diensten op het gebied van: Computer Components, Display Solutions, Document Management Technologies
Networking, Security,Server & Infrastructuur Oplossingen, Server Based Computing, Software
Storage Solutions, Wireless & Mobility, Services (training, consultancy, managed services)
Ons uitgebreide aanbod van diensten en gevestigde relaties met toonaangevende, innovatieve leveranciers, zorgen ervoor dat u de juiste combinatie van kennis en kunde in handen heeft
voor nieuwe, omzetverhogende mogelijkheden.

PDF versie: http://www.ts.avnet.com/nl/alleleijn_businesscaseRate this post

Print Friendly