‘s-Hertogenbosch, 11 augustus 2009 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenstromen binnen organisaties, maakt vandaag bekend dat haar Aficio MP C2550, Aficio MP C3300 en Aficio MP C5000 kleuren multifunctionals (MFPs) door het BERTL Instituut, organisatie voor objectieve en onafhankelijke productevaluaties en vergelijkende analyses op het gebied van digitale afdrukapparatuur en oplossingen voor werkprocessen, bekroond zijn met vijf sterren. Bovendien ontvingen de MP C2550 en MP C5000 de BERTL Best Awards. Met het Galaxy Star Rating-systeem wil het BERTL instellingen en bedrijven helpen bij het vinden van hoogwaardige oplossingen voor documentmanagement. Sinds de introductie 14 jaar geleden, onderscheiden de BERTL Best Awards de producten met hoogste innovatiegraad en kwaliteit in de markt voor printoplossingen.


De Aficio MP-reeks ontving van BERTL over de hele linie grote waardering voor printen en kopiëren en voor de snelheid van zowel kleuren als monochrome printopdrachten. De apparaten presteerden allen beter dan concurrerende modellen dankzij superieure afwerking en een beeldkwaliteit die geschikt is voor presentaties, grafieken, voorstellen en kantoordocumenten. De analisten van BERTL hebben vooral veel lof voor de functionaliteit van de MFPs. Zij noemen daarbij de intuïtieve kleuren W-VGA bedieningspanelen, met heldere en duidelijke grafische weergave, eenvoudige instructies voor probleemoplossing documenteninvoer, en de mogelijkheid om documenten zowel op het apparaat als vanaf de desktop te beheren. De Aficio MP C2550 kreeg een bijzondere vermelding vanwege het grote aantal functies binnen een kleine interface, waaronder de interne afwerking en scannen naar USB- en SD-geheugenkaarten. De Aficio MP C5000 gooide hoge ogen voor de professionele opties voor afwerking, zoals rijgsteken, het maken van boekjes, nieten op meerdere posities en perforeren.


Hans Drevel, Supervisor Productmarketing van Ricoh: “Het is voor ons een geweldige eer dat drie Ricoh MFPs in aanmerking komen voor de Five Star Rating van BERTL. We willen met al onze oplossingen de marktnorm ver overtreffen en we zijn er trots op dat we hierin ook geslaagd zijn met de Aficio MP C2550, Aficio MP C3300 en Aficio MP C5000. We streven er continu naar de beste producten en oplossingen te bieden aan onze klanten en de erkenning van een marktleidend onderzoeksinstituut zoals BERTL steunt ons in ons doel om kwalitatief hoogwaardige producten te leveren.”


Om in aanmerking te komen voor de Five Star Rating ondergaan producten een strikte testprocedure door analisten van BERTL. Zij moeten bovendien voldoen aan criteria voor onder meer beveiliging, werkprocessen, beeldkwaliteit, gebruiksgemak en prijs. De Best Award winnaars worden door BERTL geselecteerd na een grondige test door analisten die de beste producten en oplossingen in de markt identificeren.Rate this post

Print Friendly