Noordwijk, 30 juli 2009 – Decos, specialist in document- en informatiebeheeroplossingen, heeft de ondersteuning uitgebreid voor het Documentair Structuurplan (DSP) en biedt nu ook ondersteuning voor de GEMMA Zaaktypencatalogus (ZTC) van EGEM.

Decos D5 biedt de mogelijkheid om gegevens uit externe applicaties over te nemen en op een specifieke wijze weer te geven. Zo is het nu mogelijk om alle informatie uit het DSP (of de ZTC) over te nemen en beschikbaar te stellen in het DMS, zonder dat dit ten koste gaat van de overzichtelijkheid. Al deze gegevens zijn te raadplegen door de eindgebruiker en kunnen worden doorzocht met de zoekfunctie van Decos.

Het Documentair Structuurplan en de Zaaktypencatalogus bevatten generieke gegevens over werkprocessen (zaaktypen) die cruciaal zijn om bij het zaakgericht werken in Decos metadata automatisch toe te kennen. Zo kunnen op basis van DSP-gegevens automatisch gegevens bij een zaak worden ingevuld over de behandelaar, doorlooptijden en bewaartermijnen. Dit voorkomt fouten en bevordert een uniforme werkwijze. Door de nieuwe integratie worden alle gegevens die aanwezig zijn in het DSP opgenomen in Decos. De eindgebruiker kan op deze manier vanuit Decos beschikken over alle gegevens die over een zaaktype bekend zijn, zonder daarvoor meerdere applicaties te raadplegen.

“De verbeterde DSP-weergave in Decos D5 maakt het voor overheden nu nog eenvoudiger om met een DSP te werken”, aldus Frans Dondorp, Business Developer bij Decos Software Engineering. “Wij vinden het belangrijk om onze klanten binnen de overheidssector zo goed mogelijk te ondersteunen. Het DSP wordt bij veel van onze klanten nog niet optimaal ingezet en het wordt vaak als complexe materie beschouwd. Deze nieuwe functie maakt het werken met het DSP duidelijker en gebruiksvriendelijker.”

De DSP-import tool is als update gratis beschikbaar voor klanten die gebruik maken van Decos D5 in combinatie met DSP-integratie. Meer informatie: www.decos.nl/DSPintegratie


Rate this post

Print Friendly