Hoofddorp – 23 juli 2009 – Open Text TM (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM), maakt bekend alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Vignette Corporation (NASDAQ:VIGN) te hebben overgenomen. De overname is vanaf heden goedgekeurd door de aandeelhouders van Vignette. Nu de overname van Vignette volledig is afgerond, laat Open Text weten een strategische basis te leggen voor verdere versteviging van zijn positie als onafhankelijke leider in ECM door middel van een uitgebreid portfolio van Web-oplossingen die inspelen op de vele marktwensen.


Open Text blijft ondersteuning bieden voor de Vignette producten en geïnstalleerde oplossingen, inclusief gebruikers van eerdere versies van Vignette Content Management, evenals voor de bestaande Web Solutions producten van Open Text. De gecombineerde productlijn biedt gebruikers een volledig spectrum van functionele mogelijkheden; van een eenvoudig te gebruiken en installeren Web Publishing applicatie tot en met een volledig geïntegreerd e-business platform voor grootschalige implementaties binnen organisaties.


“De nieuwe wensen en eisen als gevolg van sociale en digitale media en de snel groeiende verwachtingen van gebruikers voor meer gepersonaliseerde webinteracties, leggen op klanten veel druk om de nieuwste technologie te implementeren”, aldus John Shackleton, President en Chief Executive Officer van Open Text. “Dit is een belangrijke evolutie in de uitbreiding van ons ECM portfolio” – Vignette zal binnen deze strategie een sleutelrol spelen.”


“We zetten ons in om onze WCM-klanten te blijven ondersteunen en maken tegelijkertijd gebruik van de kans om onze WCM-mogelijkheden uit te breiden om zodoende aan een veel breder scala van behoeften in de markt te kunnen voldoen. De overname van Vignette biedt ons meer mogelijkheden om in te spelen op de steeds veranderende behoeften van organisaties aan overtuigende, interactieve websites die e-business, klantentrouw en het genereren van leads stimuleren. Wij beschikken nu over belangrijke mogelijkheden die onze leidende positie binnen WCM uitbreiden en een aanvulling vormen op ons huidige productaanbod op dit gebied.”

Volgens Shackleton ziet Open Text tevens mogelijkheden om te profiteren van andere belangrijke onderdelen van Vignette’s productportfolio binnen de Open Text ECM Suite. Open Text zal gedurende de komende weken meer details bekendmaken over de productstrategie en presenteert een gedetailleerde product roadmap, waarin de producten van Vignette zijn opgenomen, tijdens de jaarlijkse Content World Conference 2009, in oktober. (http://www.opentext.com/contentworld/2009)


Naast de technologie en uitbreiding van het marktleiderschap, biedt de deal Open Text ook andere winstpunten. Zo zullen de ervaren WCM-professionals van Vignette het team van Open Text versterken en is Vignette een aanvulling op Open Text’s wereldwijde bereik en reeds sterke vertegenwoordiging in de belangrijkste markten wereldwijd.

Vanuit de kant van Vignette zullen Vignette-klanten profiteren van Open Text’s uitgebreide portfolio van ECM-oplossingen, Open Text’s strategische samenwerking en integratie met belangrijke spelers zoals SAP, Oracle en Microsoft en de ondersteuning van ’s werelds grootste onafhankelijke ECM solutions provider.Rate this post

Print Friendly