BancTec, wereldwijd toonaangevend leverancier van producten en diensten op het gebied van hoogvolume document- en betalingsverwerking, verstevigt haar propositie op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) met de overname van Privatgirot AB. Als een van de grootste aanbieders van betalings- en documentverwerking in Scandinavië en in handen van de zeven grootste Zweedse banken genereert Privatgirot een jaarlijkse omzet van meer dan US $ 18 miljoen. Fred Petrini, CEO van Privatgirot, stapt over naar BancTec om leiding te geven aan de Scandinavische BPO-activiteiten.

“BancTec is er in korte tijd in geslaagd een sterk BPO-aanbod in Europa neer te zetten met de nadruk op betalings- en documentverwerking,” zegt Michael D Peplow, president EMEA van BancTec. “Samen met Privatgirot zijn we een toonaangevende speler voor financiële instellingen in Scandinavië. Bovendien ben ik zeer verheugd dat Fred Petrini naar BancTec overstapt, omdat hij een schat aan managementervaring en operationele kennis meeneemt.”

Privatgirot staat bekend om haar expertise bij het scannen, verwerken, interpreteren en archiveren van financiële gegevens. Met haar zeer geavanceerde systemen verwerkt Privatgirot alleen al meer dan 110 miljoen papieren betalingen per jaar en 10 miljoen digitale. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid staan daarbij voorop. “Wij zijn trots op onze bijdrage aan het betalingsverkeer in Zweden en zijn ervan overtuigd dat we met BancTec een leidende rol op dat gebied blijven spelen,” volgens Björn Elfstrand, vertrekkend voorzitter van Privatgirot en CFO Swedish Banking, Swedbank.


Rate this post

Print Friendly