Neschen AG Neschen, oorspronkelijk in het midden van de 19e eeuw opgericht, is voortgekomen uit de activiteiten van de Hof Apotheker van het Schaumburgerhof in Bückeburg, (Dld), die met zijn uitvindingen op het gebied van verbandmiddelen en elastische wondpleisters (”caoutchuc”) grote bekendheid verwierf.

In de tweede helft van de 20e eeuw zijn de activiteiten (inmiddels boekreparatie fotovakmiddelen en hoogwaardige foliën) verder uitgebreid en heeft Neschen de eerste internationale stappen gezet door het oprichten van eigen verkoopvestigingen in de verschillende Europese landen, waaronder in Nederland (1957).

Sinds 1998 aan de Duitse effectenbeurs genoteerd is Neschen AG uitgegroeid tot één van de leidende bedrijven op het gebied van zelfklevende folies voor de grafische industrie in de hele wereld. Naast de omvangrijke en uiterst moderne productielocatie in de oorspronkelijke vestigingsplaats Bückeburg (Dld) beschikt Neschen thans over eigen productievestigingen in de Verenigde Staten en Engeland.

Naast de hulpmiddelen voor boekreparatie heeft Neschen in eigen beheer een procédé ontwikkeld waarmee de verzuring van oude documenten en boeken kan worden tegengehouden en de houdbaarheid van deze documenten voor de komende (honderden) jaren weer is veiliggesteld.

Kortom een bedrijf met een markante en rijke historie uit een klein plaatsje in Duitsland, dat de modernste ontwikkelingen in haar bedrijf heeft toegepast en nu een van de leidende producenten op de wereldmarkt is op het gebied van zelfklevende folies voor de grafische industrie.

Producten:
Graphics:
Inkjet Media
Protection and Mounting Films
Display Systems
Lettering and Decoration
Lamination

Documents:
Conservation
Book Care and Book Repair
Products for Picture Framers

Technical Coatings

Rate this post

Print Friendly