Ricoh Nederland – Bell & Bain is de eerste Europese boekenproducent met het Ricoh Pro™ VC60000-inktjetplatform. Bell & Bain is opgericht in 1831 en heeft zich gespecialiseerd in het printen en binden van zakelijke, educatieve, financiële, medische, wetenschappelijke en religieuze boeken en tijdschriften. De uitgebreide productiefaciliteiten van het bedrijf bestaan uit zowel digitaal als offsetdruk, evenals een indrukwekkende binderij.

Managing Director Stephen Dochert legt uit: ”We hebben gekozen voor de Ricoh Pro VC60000 vanwege de uitstekende afdrukkwaliteit. Er is uitgebreid marktonderzoek gedaan en er zijn vele proefafdrukken gemaakt met diverse nieuwe inkt- en inktkoptechnologieën. De Ricoh Pro VC60000 gaf de meest consistente kwaliteit. Samen met de workflowoplossing van RicohTotalFlow BatchBuilder helpt het ons om onze kleurenboekproductie in kleine oplages van hoge kwaliteit te verhogen. We zijn enthousiast om het in de Britse uitgeverijmarkt te brengen.”

Eef de Ridder, Director Commercial and Industrial Printing van Ricoh Europa, reageert: ”We zijn verheugd dat zo’n prestigieuze boekenproducent de productieversterkende mogelijkheden van de Pro VC60000 heeft erkend. Het systeem kent veel flexibiliteit en responsiviteit en maakt de operatie efficiënt.”

De Pro VC60000 kan meer dan 6000 exemplaren van een boek met 128 pagina’s produceren in een shift van 8 uur. Met de gepatenteerde multidrop inkjet-technologie van Ricoh, Ricoh’s eigen inkt en Digital Front End, vermindert de Pro VC60000 de voorbereidingstijd en versnelt het de omsteltijden, maximaliseert het de operationele efficiëntie en beheerst het de kosten beter. Het biedt een totale oplossing voor grafimediabedrijven die in hoge snelheid willen printen en hun productieprocessen willen stroomlijnen.

In september vindt de installatie van de Ricoh Pro VC60000 bij Bell & Bain plaats.

Rate this post

Print Friendly