icoh Nederland, 8 mei 2017 – Of het nu om banners, labels, posters en displays of t-shirts, tassen, hoodies of keramische tegels gaat, Ricoh toont deze week de creatieve mogelijkheden van grootformaat productieprinters en de nieuwe Ricoh Direct to Garment-printers op FESPA 2017 in Hamburg, van 8 tot 12 Mei.

Printen op textiel
De Ricoh Direct to Garment-printers zijn ideaal voor promotionele prints op T-shirts, stoffen tassen, hoodies, sweaters en sokken. De RICOH Ri 3000 en Ri 6000 kunnen printen op een breed scala aan materialen, variërend van 100% katoen en 100% licht polyester tot kleding van polykatoen met polyester-katoenmengsels tot 50% polyester en 50% katoen, ook wel 50/50 blends genoemd.

Wouter Hendriks, Product Marketeer Production Printing bij Ricoh Nederland, zegt: “De nieuwe RICOH Ri 3000/Ri 6000 Direct to Garment-printers bieden klanten de mogelijkheid om hun productieproces te vereenvoudigen en te verkorten in vergelijking met zeefdruk of andere productiemethoden. De modellen bieden de voordelen van digitaal bij het bedrukken van gepersonaliseerde opdrachten evenals grotere volumes. Zónder beperkingen op het gebied van rasters, gedetailleerde designs of foto’s slagen deze textielprinters erin om een uitstekende beeldkwaliteit te realiseren op zowel lichte als donkere kleding. Deze systemen leveren kleurechte, machinewasbare bedrukkingen op die duurzaam zijn, en zich laten uitrekken zonder barsten. De modellen zijn voorzien van piëzo-elektrische printkoptechnologie van Ricoh. Deze printkoppen van industriële kwaliteit hebben een robuuste roestvrijstalen architectuur. De nieuwe milieuvriendelijke Ricoh-inkten voor kleding zorgen ervoor dat designs zacht aanvoelen en levendige kleuren hebben.” De RICOH Ri 3000- en Ri 6000-printers zijn vanaf het derde kwartaal van dit jaar geleidelijk aan in heel Europa beschikbaar.

Mogelijkheden met grootformaat
De Ricoh Pro L4100-serie is de eerste grootformaat latexprinter die ColorLogic is gecertificeerd voor het printen van gemetalliseerde media in schitterende metallic-effecten. Voorbeelden die Ricoh demonstreert op FESPA zijn labels voor wijn, bier en shampoo, posters en pop up banners.

Ook zullen de mogelijkheden van de EFI H1625 Hybrid UV LED grootformaat printer getoond worden. Een hybride systeem die zowel in vlakbed- als roll-to-roll-uitvoering voor toepassingen in grootformaat kan printen. Op FESPA staan er o.a. display units en verpakkingsmogelijkheden. Ook kunnen bezoekers een Ricoh Theta 360 graden camera winnen.

Rate this post

Print Friendly