Breukelen, 4 april 2017 – Xerox introduceert drie nieuwe digitale persen: Versant® 180, Versant 180 met Performance Package en Versant 3100. Deze productieve persen bieden een hogere afdrukkwaliteit, verregaande automatisering, geavanceerde inline afwerking en ondersteunen een breed scala aan afdrukmaterialen.

“De productiviteit, automatisering en inline afwerkingsmodules maken van de Versant persen echte werkpaarden voor duizenden printshops en interne reproafdelingen wereldwijd,” aldus Ragni Mehta, verantwoordelijk voor de digitale losblad persen van Xerox. “Door verregaande automatisering verbeteren we niet alleen de beschikbaarheid van de pers, maar voorkomen we ook misprints en maken we nieuwe applicaties mogelijk.”

De digitale persen kunnen alles aan, van schoongesneden en afgewerkte brochures, direct mail, fotoboeken, marketing materiaal, rapporten en tijdschriften. Alles aflopend geprint en afgewerkt op uiteenlopende substraten en formaten van enveloppen tot en met bannerprints van 64 cm tot 350 g/m2.

Omzetgroei met concurrentievoordeel

Printegra, dat gevestigd is in Fairport (NY, VS), produceert een uiteenlopende reeks hoogwaardige documenten en ”custom made” gedrukte producten voor tussenpersonen en wederverkopers in de printwereld. De afgelopen maanden heeft Printegra een Versant 180 digitale pers inclusief de nieuwe afwerkingsmogelijkheden getest.

“Het is het Zwitserse zakmes onder de losblad printers,” stelt Tim Sellers, algemeen directeur bij Printegra. “Het feit dat je materialen aflopend en met katernrug inline volledig automatisch kunt produceren, is een belangrijk voordeel. Opdrachten waar voorheen verschillende afdelingen aan te pas kwamen, kunnen nu in één keer uitgevoerd worden.”

Dankzij de Versant heeft Printegra zijn productaanbod aan hun klanten kunnen uitbreiden en zo zijn omzet kunnen verhogen. Een andere belangrijke factor voor Printegra is de Ultra HD-resolutie van de Versant in combinatie met de persautomatisering, omdat hierdoor van het begin tot het einde de kleuren consistent zijn, voor elke oplage, op ieder moment.

Automatisering en een efficiënt productieproces, geen optie maar noodzaak

Door volledige automatisering en inline afwerking naar professioneel afgewerkte eindproducten nemen de productiekosten af en wordt het productieproces efficiënter. Dat komt goed uit aangezien volgens InfoTrends het terugdringen van de productiekosten en het verbeteren van de efficiëntie voor 84 procent van alle printbedrijven en interne repro’s een topprioriteit1 is. De uitbreiding naar nieuwe afdrukservices en meer omzet voor het bestaande productaanbod zijn de volgende prioriteiten.

Keypoint Intelligence heeft de nieuwe Versants getest. “Persen in reproafdelingen moeten snel zijn, waarbij registratie en het eenvoudig beheren daarvan belangrijk is”, aldus Pat McGrew directeur van Keypoint Intelligence. De nieuwe Xerox Versant persen voldoen ruimschoots aan deze eisen dankzij de voordelen van geavanceerde automatisering en productiviteit. De SIQA-functie (Simple Image Quality Adjustment) van de digitale persen voorziet in een uiterst nauwkeurige registratie die eenvoudig te bedienen is en die drukkers zeker zullen waarderen.

Beschikbaarheid

De Versant 180, de Versant 180 Performance Package en de Versant 3100 zijn nu te bestellen. Neem contact op met een Xerox-vertegenwoordiger voor specifieke informatie.

Rate this post

Print Friendly