De Zuid-Hollandse gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zijn met de gehele JOIN Suite naar de Cloud overgestapt, reden dus voor een klein feestje. Door de ambtelijke samenwerking hebben de drie gemeenten de mogelijkheid gegrepen om een frisse start te maken: in de Cloud!

In een zeer kort tijdsbestek is de migratie naar de Cloud voltooid. Beleidsmedewerker Ria Maarssen van de gemeente Lisse vertelt: ‘Binnen enkele maanden zijn we overgegaan naar de Cloud. Er zat een behoorlijk hoog tempo in het project’. Arie van Erk, voorzitter van het bestuur HLT-Samen, voegt daaraan toe: ‘Met dit hoge tempo konden we snel knopen  doorhakken en stappen zetten naar ons uiteindelijke doel’. Met name voor Teylingen was de stap groot. Deze gemeente werkte voorheen nog niet met oplossingen uit de JOIN Suite; Hillegom en Lisse deden dat wel maar nog niet in de Cloud.

De migratie naar de Cloud is onderdeel van een gezamenlijk besluit dat de drie gemeenten ruim een jaar geleden hebben beklonken. De buurtgemeenten gaan o.a. samen werken aan een verbetering op het gebied van dienstverlening. De overstap naar de Cloud gaat niet alleen leiden naar een minder kwetsbaar systeem, maar ook naar een systeem dat de kwaliteit en veiligheid van persoonsgegevens waarborgt. Het helpt gemeente Hillegom, Lisse en Teylingen hun digitale ambities waar te maken.

Rate this post

Print Friendly