Digitale werkplekspecialist PCI Nederland heeft CB Groep, full servicepartner voor kantoorautomatisering, overgenomen. De overname betreft de printing- en suppliestak van CB Groep. Hiermee realiseert PCI een omzetgroei van €13.000.000 en neemt het aantal bij klanten geplaatste apparaten met circa 4.000 eenheden toe. Dit brengt PCI op het indrukwekkende aantal van 22.000 Machines In Field (MIF).

“We zijn bijzonder trots dat we de medewerkers van CB Groep mogen verwelkomen bij PCI,” zegt Bas Kamphuis, eigenaar van PCI Nederland. “CB Groep is een bijzonder mooi bedrijf dat al 20 jaar actief is in de printing- en supplies-markt, met een constante focus op professionaliteit, vakmanschap en klanttevredenheid. De diverse ISO-certificeringen illustreren deze professionaliteit nog maar eens. Het portfolio van CB Groep sluit perfect aan op ons eigen portfolio, aangezien het overgrote deel van de machines van CB Groep door onze partners Canon, Samsung en HP wordt geleverd.”

Goed nieuws voor de klanten van CB Groep

CB Groep is sinds 1997 een begrip in de zakelijke markt als leverancier van hard- en software ten behoeve van documentoplossingen. Het bedrijf is een gevestigde naam in de Randstad en staat bekend om zijn altijd slagvaardige dienstverlening. Voor de meer dan 1100 klanten van CB Groep is de overname goed nieuws, stelt Kamphuis: de oplossingen voor cloud- en werkplekautomatisering van PCI vormen een mooie aanvulling op het portfolio van CB Groep.

“Wij zullen de klanten van CB Groep van de voortreffelijke dienstverlening blijven voorzien die ze gewend zijn,” zegt Kamphuis. “Daarnaast hebben deze organisaties indien gewenst nu ook toegang tot onze omvattende oplossingen op het gebied van werkplekautomatisering en cloud. Allemaal via één en dezelfde dienstverlener en voorzien van aantrekkelijke financieringsoplossingen en gespecialiseerd advies. Dat maakt het voor hen eenvoudiger en efficiënter om moderne werkplekken te realiseren die voldoen aan de eisen van nu.”

De toekomst is paars

Deze overname volgt op eerdere overnames van PCI van onder meer branchegenoot Dantuma in 2015 en Leferink Document Works in 2016. “We blijven onverminderd groeien,” stelt Kamphuis. “Zowel in grootte als in aanbod. We bekleden inmiddels een unieke positie op de Nederlandse markt dankzij de combinatie van cloud, werkplekautomatisering, documentmanagement, printoplossingen en ons bijzondere financieringsmodel. De toekomst is wat ons betreft paars.”

Printermarkt in beweging: PCI Nederland neemt CB groep over
4 (80%) 1 vote

Print Friendly