Sharp toont tijdens Integrated Systems Europe (ISE), de eerste grote Europese beurs waar Sharp te zien is sinds het bedrijf de samenwerking met Foxconn is aangegaan, een volledig getransformeerd productassortiment met onder meer zes nieuwe productlijnen. Sharp lanceert een nieuw platform voor digitale informatievoorziening, het Sharp Open Architecture Platform, en een OPS-format (Open Pluggable Specifications) dat Sharp in samenwerking met Intel heeft ontwikkeld. Sharp is tijdens ISE 2017, van 7 t/m 10 februari in de RAI in Amsterdam, te vinden op stand E76, hal 12.

Een van de hoogtepunten op de stand is de 70 inch videowall, het grootste formaat dat verkrijgbaar is in de markt. Ook het assortiment interactieve displays, met daarin het eerste interactieve display voor kleine vergaderkamers en de nieuwe Big Pad-lijn met unieke Sharp touch-technologie, gooit hoge ogen. Bovendien is er een prototype van een semi-transparant Field Sequential Display (FSD) te zien.

Ronald Huijbregts, Manager Sales en Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux: “Als we met Sharp gezien willen worden als relevante leverancier, dan moeten we over een uitgebreid en gespecialiseerd productassortiment beschikken. We investeren daarom niet alleen in mainstream productcategorieën, zoals digitale informatievoorziening, maar gaan ook de diepte in met innovatieve oplossingen zoals grootformaat-videowalls, ‘huddle displays’ en interactieve Big Pad-schermen die speciaal ontworpen zijn voor kleine vergaderkamers. Dankzij onze samenwerking met Foxconn kunnen we deze uitbreiding realiseren en ons positioneren als een serieuze partner die resellers en system integrators een alternatief wil bieden in de markt.”

Digitale informatievoorziening

Sharps assortiment voor digitale informatievoorziening verandert flink dankzij nieuwe hardware, software en samenwerkingsverbanden met externe softwareproviders. Zo toont Sharp nieuwe hardware in de vorm van vernieuwde, zeer heldere PN-R-schermen en de PN-Y-serie die ‘plug and play’ zijn met de ingebouwde USB-mediaspeler. Daarnaast laat Sharp een nieuwe lijn betaalbare grootformaatschermen zien, de PN-Q-serie. Deze zijn speciaal ontworpen voor vergaderruimtes en commerciële displaytoepassingen. De PN-Q-schermen zijn verkrijgbaar in formaten oplopend van 60 tot 90 inch.

De nieuwe System on Chip-displays (SoC) van Sharp zijn standaard voorzien van Sharp Digital Signage Solution, de software voor digitale informatievoorziening die Sharp gratis ter beschikking stelt. Daarnaast opent het bedrijf met haar platform voor Android, het Sharp Open Architecture Platform, de deuren voor externe softwareproviders. Het platform combineert Sharps hardware en SoC-omgeving met zowel eigen software, als software van andere aanbieders. Sharp laat al weten onder meer een samenwerking met softwarebedrijven als Citymeo, Grassfish, Videro en easyscreen te zijn aangegaan.

De nieuwe displays van Sharp beschikken over flexibele aansluitmogelijkheden, zoals de ingebouwde SoC, die ook geschikt is voor 4K-content, de Digital Signage-software van Sharp, een ingebouwde USB-mediaspeler gecombineerd met de nieuwe Content Distributor-software en een Mini-OPS uitbreidingsslot, waarmee gebruikers extra toepassingen kunnen toevoegen.

Mini-OPS, een moderne en compactere uitvoering van OPS dat Sharp heeft ontwikkeld in samenwerking met Intel, is de basis voor drie nieuwe modules die Sharp introduceert tijdens ISE: de PC-, de Wireless- en de HDBaseT-module. De compacte mini-OPS-modules zijn eenvoudig te installeren en gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. De toekomstbestendige, highspeed connectoren ondersteunen bovendien de overdracht van 4K-content.

Interactieve displays

Een groot gedeelte van de Sharp stand zal gewijd zijn aan interactieve producten voor in vergaderruimtes, trainingsfaciliteiten en klaslokalen. Voorbeelden zijn de nieuwe 70 en 80 inch Big Pad-schermen, de PN-70SC5 en PN-80SC5, voorzien van optische Bonding-technologie voor een betere beeldweergave en werking van het touchscreen. De verbeterde functionaliteit van de schermen biedt gebruikers een nog betere touch-ervaring tijdens presentaties en online vergaderingen.

Sharp lanceert tevens een 40 inch interactief Big Pad-scherm dat speciaal ontworpen is voor gebruik in kleine vergaderkamers en bij digitale informatievoorziening, de PN-40TC1. Het touchscreen beschikt over P-Cap Capacitive Touch-technologie en combineert alle voordelen van zijn grote Big Pad-broer met een kleiner schermformaat. Hierdoor is het interactieve scherm ideaal voor het samenwerken in kleine groepen. Sharp belooft dat het schrijven op de Big Pad-displays even natuurlijk voelt als schrijven met een pen op papier.

Videowall

Sharp bouwt voort op een stevige positie in de videowall-markt en lanceert een nieuw 70 inch model, het grootste formaat dat wereldwijd verkrijgbaar is. Het PN-V701-scherm combineert de unieke UV2A-technologie van Sharp met ‘Advanced UCCT’ (Uniform Colour Calibration Technology) en een dunne, maar robuuste omlijsting. Hierdoor kan een hoge beeldkwaliteit consistent worden weergegeven over de gehele videowall met slechts een minimale onderbreking bij de display-overgangen.

Technologie uit de toekomst

Tot slot is er een prototype van een semi-transparant 17 inch Field Sequential Display-paneel (FSD) te zien op de stand van Sharp. Het prototype is momenteel in ontwikkeling in Japan en kan mogelijk gebruikt worden voor een groot aantal toepassingen in de digitale informatievoorziening en in entertainmentapparaten. De zeer energiezuinige technologie in het scherm lijkt in niets op die in andere hedendaagse schermen, omdat het gebruik maakt van een hoge frequentie sequentiële RGBW-kleurensysteem. Het getoonde model is een resultaat van het voortdurend ontwikkelen en testen van prototype-displays met tal van technologieën. FSD is slechts een van de vele technologieën waar Sharps R&D zich op richt.

Sharp specialiseert zich in innovatieve producten voor digitale informatievoorziening
3 (60%) 1 vote

Print Friendly