‘s-Hertogenbosch, 24 januari 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, breidt haar presentatieportfolio uit met de XEED WUX6500-projector, de PR500-R presenter en het LX-IL08WZ groothoekzoomobjectief. Hiermee tilt Canon de kwaliteitsnorm voor een reeks veeleisende visuele applicaties naar een hoger niveau.

De XEED WUX6500 bouwt voort op de modellen uit Canon’s toonaangevende assortiment WUX6000-installatieprojectoren voor uiterst heldere, levensechte beeldprojectie. Een LCOS-paneel met WUXGA (1.920 x 1.200) resolutie zorgt in combinatie met Canon’s hoogwaardige lenstechnologie voor levensechte beelden die met maximaal 6.500 lumen worden geprojecteerd. Daarmee is het de helderste ‘single lamp’ LCOS-projector in het Canon-assortiment. De projector is bovendien compacter, lichter in gewicht en energiezuiniger dan concurrerende modellen.

Naast HDMI en DVI-I zorgt HDBaseT voor meer connectiviteitsopties, zoals Network Multi-Projection, dat in combinatie met Canon’s geïntegreerde edge-blendingtechnologie fascinerende hoge resolutie projectiemogelijkheden op grotere oppervlakken biedt. De verwisselbare objectieven vergroten de veelzijdige inzetbaarheid van de WUX6500. Zo is niet alleen projectie vanuit diverse posities mogelijk, maar zorgt dit ook voor een naadloze beeldweergave bij multi-projectorinstallaties vanaf verschillende afstanden. De objectieftechnologie van Canon is toonaangevend in termen van helderheid, scherpte en beeldcorrectie.

De Canon PR500-R presenter combineert een innovatief ergonomisch ontwerp met superieure technologie om een nieuw niveau aan kwaliteit en inzetbaarheid binnen presentatieomgevingen te garanderen. De laserpointer is uitgevoerd met een nauwkeurige 635mm dubbele rode laser voor maximale waarneembaarheid in helder verlichte ruimten of op lichte schermen. De speciaal vormgegeven toetsen zijn gemakkelijk te onderscheiden en zorgen voor een intuïtieve bediening, zonder de aandacht af te leiden van de persoon die de presentatie geeft. De PR500-R is voorzien van een verwijderbare dongle. Deze maakt snel verbinding met een pc of Mac en ondersteunt Microsoft PowerPoint, Mac Keynote en Adobe Reader. Tot de bedieningsknoppen behoren: Volgende pagina, Vorige pagina, Begin/Beëindig slideshow en Zwart scherm. De presenter wordt gevoed met twee AAA-batterijen en heeft een bereik van 20 meter.

De LX-IL08WZ is een groothoekzoomobjectief voor Canon’s populaire LX-projectoren om groothoekprojectie van dichtbij mogelijk te maken. Het objectief is gemotoriseerd voor zowel zoom als scherpstelling op afstand. Met een brandpuntsafstand van 15.73mm-23.59mm krijgt de projector een zoombereik van 1,5x, terwijl het grote diafragma onverminderd zorgt voor heldere, haarscherpe beelden.

“Bij Canon is alles erop gericht ondernemingen de best mogelijke imaging solutions te bieden. Tot onze klanten behoren zowel installateurs als eindgebruikers en ze plaatsen onze projectoren vaak in omgevingen die grote uitdagingen vormen: van eenvoudige high-end toepassingen in het onderwijs tot immersieve 360-graden simulatie- of entertainmentinstallaties”, zegt Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector voor Visual Communications van Canon Europe. “Wij streven ernaar onze klanten de best mogelijke beleving te garanderen, ongeacht de omgeving waarin de projector wordt gebruikt.”

De XEED WUX6500 is vanaf maart 2017 leverbaar. De PR500-R en LX-IL08WZ zijn per direct leverbaar.

Rate this post

Print Friendly