Lexmark International, Inc. maakt de succesvolle afronding bekend van de overname door een consortium van investeerders (Consortium), onder leiding van Apex Technology Co., Ltd. (Apex) en PAG Asia Capital (PAG). Volgens de fusie-overeenkomst, die op 19 april 2016 bekend werd gemaakt, gaan Lexmark-aandeelhouders $40,50 per aandeel ontvangen. Legend Capital Management Co. Ltd. (Legend Capital) is ook lid van het Consortium.

De afronding van de transactie volgt op het ontvangen van alle noodzakelijke goedkeuringen, inclusief goedkeuring door de aandeelhouders van Lexmark, regulatorische goedkeuringen in de VS, inclusief het Committee on Foreign Investment, China en bepaalde andere buitenlandse jurisdicties, en andere gebruikelijke voorwaarden voor fusies en overnames.

Het Consortium gaat Lexmarks hoofdkwartier in Lexington, Kentucky, houden. David Reeder, de voormalige vice president en chief financial officer, is benoemd tot nieuwe president en chief executive officer van het bedrijf. Hij volgt Paul Rooke op.

Lexmarks Enterprise Software afdeling gaat van Lexmark worden gescheiden onder het merk Kofax. Het Consortium en Lexmark gaan aan een proces beginnen om deze partij te verkopen en gelijktijdig te focussen op de groei van de imaging business, in het bijzonder in China en de regio Asia-Pacific.

Lexmarks gewone aandelen (NYSE: LXK) worden niet meer verhandeld op de New York Stock Exchange.

Aandeelhouders die hun aandelen via Lexmarks transfer agent houden ontvangen een brief betreffende de overdracht van de uitbetalende instantie die uitlegt hoe zij de fusievergoeding kunnen ontvangen. Aandeelhouders die hun aandelen houden via een rekening bij een broker, een investment dealer, een bank, een trustmaatschappij of een andere intermediair ontvangen de betaling op deze rekening. Ook zij kunnen bij deze intermediair terecht voor vragen over het proces.

Goldman, Sachs & Co. ageerde als financiële adviseur van Lexmark. Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ageerde als juridische adviseur van het bedrijf.

Moelis & Company ageerde als financiële adviseur van het Consortium, samen met Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom en King & Wood Mallesons als juridische adviseurs.

Ondersteunende citaten
“Wij zijn enthousiast dat wij de transactie afgerond hebben, die onze aandeelhouders een significante contante waarde levert, onze klanten voordelen biedt en onze werknemers van nieuwe kansen voorziet”, aldus Paul Rooke, Lexmarks voormalige chairman en chief executive officer.

“Ik heb 25 fantastische jaren meegemaakt bij Lexmark, waarvan de laatste zes als chairman en chief executive officer”, voegt Rooke toe. “Met het begin van de nieuwe fase voor het bedrijf is het tijd voor de volgende generatie leiderschap om het werk voort te zetten en Lexmarks positie als brancheleider veilig te stellen.”

“David Reeder is een buitengewoon leider. Hij heeft zijn hele carrière in de technologiebranche doorgebracht. Sinds David bij Lexmark aan de slag is gegaan heeft hij nauw met mij samengewerkt om de business te transformeren. Ik geloof dat hij goed voorbereid is om Lexmarks transformatie voor onze klanten en werknemers voort te zetten”, zegt Rooke.

“Ik ben ontzettend enthousiast over Lexmarks toekomst”, zegt David Reeder, Lexmarks nieuwe president en chief executive officer. “Lexmark heeft werknemers overal ter wereld, die gepassioneerd zijn over technologie en klanten helpen met hun imaging- en output-behoeftes.”

“Wij zijn nu in een unieke positie om het bedrijf verder te laten groeien in China en Azië in het algemeen, waarbij wij klanten in andere regio’s van de wereld branche-leidende producten en diensten blijven leveren. Ik ben vereerd om Lexmark in zijn volgende fase van kansen en groei te leiden”, voegt Reeder toe.

Rate this post

Print Friendly