Zorgservice XL en Dataspace sluiten een overeenkomst van 5 jaren voor het transport, beheer en veilige opslag van 36 kilometer archief, voornamelijk medische dossiers.

Zorgservice XL

Zorgservice XL bestaat sinds 2009 en verzorgt de inkoop en goederenlogistiek voor ziekenhuizen in de regio Rotterdam / Den Haag. Op dit moment zijn het HagaZiekenhuis,  het Reinier de Graaf (samen Reinier Haga Groep), het Franciscus Gasthuis & Vlietland en het IJsselland Ziekenhuis aangesloten bij Zorgservice XL. Vanaf 1 januari 2017 komt daar het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer bij.

Zorgservice XL ondersteunt ziekenhuizen bij het realiseren van betaalbare zorg en het optimaliseren van zorgprocessen door slimme inkoop en betrouwbare logistiek. Als enige partij in Nederland verzorgt Zorgservice XL voor ziekenhuizen het totale proces van inkoop en logistiek, van bestelling, tot levering en factuurafhandeling.

Over Dataspace

Dataspace Nederland is opgericht in 2000 en heeft zich gespecialiseerd in het archiveren, digitaliseren en beheren van informatie én de logistiek daaromheen. Dataspace beheert archieven voor zo’n 600 opdrachtgevers in geconditioneerde archiefdepots, digitaliseert dossiers in grote aantallen of ‘on demand’ en neemt (delen van) logistieke en administratieve processen over. 

Projectomschrijving:

In 2015 is begonnen met een marktverkenning welke geresulteerd heeft in een offerteaanvraag bij vijf marktpartijen. Het doel was uiteindelijk om 1 partij te selecteren voor het centraal beheren van medische dossiers en tegelijkertijd kosten te besparen. Dataspace is geselecteerd vanwege haar competatieve voorstel en ruime ervaring binnen de zorg. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de ervaring van Dataspace op het gebied van het digitaliseren van dossiers en implementatie in een ZIS of EPD.

Bovendien beschikt Dataspace over scanners die conventionele röntgenfoto’s kunnen digitaliseren op medische kwaliteit teneinde deze direct op te leveren in het ziekenhuis aanwezige PACS. Dit alles middels beveiligde en versleutelde verbindingen.

Privacy en meldplicht datalekken

Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een datalek ontdekt hebben. Voor Zorgservice XL was het derhalve van belang om een partner te selecteren die voldoet aan deze regelgeving.

Zorgservice XL en Dataspace sluiten overeenkomst
5 (100%) 1 vote

Print Friendly