Op dit moment is de digitale transformatie in volle gang en dit heeft onvermijdelijk invloed op de manier waarop we software kopen en welke producten onze voorkeur hebben. Als leverancier van purchase-to-pay oplossingen is het aan ons om het productaanbod aan te passen en het business model te veranderen.

Cloud oplossingen – SaaS

‘Pay as you go’ is het nieuwe mantra. Klanten willen een minimale investering doen in software en kiezen om die reden steeds vaker voor een SaaS-oplossing (Software as a Service). Deze oplossing wordt dan ook meer en meer de standaard. Het betekent dat de software die benodigd is voor factuurverwerking al geïnstalleerd is en gehost aangeboden wordt.

Snelle implementatie in purchase-to-pay

De huidige wereld is snel en dit wordt dus ook verwacht als het gaat om implementatie van nieuwe IT-oplossingen en software. Om als leverancier te voldoen aan deze behoefte is het belangrijk dat de oplossingen gestandaardiseerd worden. Hoe minder aanpassingen er worden gedaan, hoe sneller de implementatie kan verlopen en de oplossing haar waarde kan bewijzen aan de organisatie. Dit dwingt leveranciers om de oplossingen aantrekkelijk te verpakken.

Altijd en overal toegang tot de purchase-to-pay oplossing

Vandaag de dag is het belangrijk voor organisaties dat het werk ook op afstand gedaan kan worden. Facturen bekijken, autoriseren en goedkeuren. Het is tegenwoordig van steeds groter belang dat de oplossing gebruiksvriendelijk is en dat de software naast de pc ook op een tablet of smartphone geïnstalleerd kan worden. Voor veel mensen is het vandaag de dag immers een vanzelfsprekendheid om een deel van het werk ook buiten kantoor te verrichten.

Service en houding zijn van belang

Leveranciers bieden vergelijkbare purchase-to-pay systemen met dezelfde kwaliteiten aan. De technische oplossing heeft dan ook steeds minder vaak de focus in het beslissingsproces. Om deze reden wordt de aangeboden service en houding van de verkopende partij steeds belangrijker. Services en ondersteuning worden key factoren bij het maken van een keuze voor een leverancier.

Bouw relatie op met één totaal leverancier

Een algemene trend binnen B2B is dat het aantal leveranciers minder wordt en er meer wordt gekocht bij leveranciers van totaaloplossingen. Klanten zoeken dus naar één leverancier die het totale pakket aan oplossingen aanbiedt. Hierdoor worden steeds meer lange termijn relaties met leveranciers aangegaan. De belangrijkste voorwaarde daarbij is dat de klant tevreden is met de productontwikkeling en dienstverlening en dus een lange relaties durven aan te gaan met de leverancier.

Lees meer over onze purchase-to-pay oplossing van Palette.

Rate this post

Print Friendly