Als bedrijven willen profiteren van de cloud en succesvol willen blijven in het digitale tijdperk, moeten ze leren effectiever samen te werken. Toch blijkt uit IaaS: building a business that innovates – het onderzoek dat Oracle uitvoerde onder ruim duizend technologiebeslissers – dat veel organisaties juist het tegenovergestelde doen van effectief samenwerken.

Oracle onderzocht hoe bedrijven in de regio EMEA omgaan met cloudcomputing en organisatorische problemen die mogelijk invloed hebben op belangrijke bedrijfsveranderingen en innovatie.

Het onderzoek toont een behoefte aan betere samenwerking:

  • Volgens 58 procent van de respondenten is samenwerking tussen lines of business en IT-teams essentieel om het zakelijke cloudmodel te laten slagen.
  • 36 procent van de respondenten geeft aan dat het beheren van shadow-IT – waarbij lines of business technische oplossingen aanschaffen zonder dat de IT-afdeling hiervan weet – een belangrijke drempel is voor een geïntegreerde cloudaanpak.
  • Volgens 46 procent is een gebrek aan begrip voor de behoefte aan geïntegreerde cloudmiddelen door bedrijfsafdelingen een van de moderne IT-infrastructuur-uitdagingen omtrent cloudimplementatie.

Dat bedrijven de manier waarop zij werken moeten veranderen als ze succesvol willen innoveren in de cloud, moge duidelijk zijn. Maar ook de technologie zelf moet worden aangepakt.

Volgens het onderzoek zorgen integratie van gebruikte diensten (48 procent), tijd tot implementatie (54 procent) en slechte applicatie-integratie (48 procent) voor de meeste inefficiëntie in de huidige platformmodellen van bedrijven. Zaken die allemaal schadelijk zijn voor effectieve en snelle innovatie.

Naast het beheren van shadow-IT (36 procent), werden verschillen in infrastructuren (34 procent), verhoogde beveiligingsrisico’s (36 procent), hogere kosten (47 procent) en het leveren van return on investment (17 procent) genoemd als hindernissen bij het in gebruik nemen van een geïntegreerde cloudaanpak die betere samenwerking mogelijk zou maken.

Cees Tolboom, Public Cloud (PaaS & IaaS) Leader Benelux bij Oracle: “Door de jaren heen is bij veel organisaties een situatie ontstaan met infrastructuren die niet flexibel en te complex zijn. Als we kijken naar de resultaten van dit onderzoek zien we dat dit leidt tot organisaties waarin kansen niet benut worden en innovaties te lang op zich laten wachten. Door over te stappen naar Infrastructure as a Service (IaaS) kunnen bedrijven deze problemen te lijf gaan en een geïntegreerde organisatie creëren, waardoor een gezamenlijke fundering voor een wendbare en innovatieve organisatie gecreëerd wordt.”

Dankzij het flexibele, pay-as-you-go-servicemodel van IaaS hoeven IT-afdelingen zich niet langer zorgen te maken over capaciteit. Zo kunnen ze zich focussen op het strategische onderdeel van ondersteuning van en samenwerking met de business.

Extra bronnen

Extra informatie

Voor dit onderzoek onderzocht Oracle 1.200 technologiebeslissers in middelgrote en grote bedrijven in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, de Golfstaten, IJsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland.

Rate this post

Print Friendly