Tijdens Adobe MAX 2016 heeft Adobe (Nasdaq: ADBE) Adobe Sensei gepresenteerd. Adobe Sensei is een nieuw framework en aanbod van intelligente diensten die het ontwerp en de levering van digitale ervaringen flink verbetert. De intelligente diensten van Adobe Sensei pakken de meest complexe uitdagingen aan op het gebied van klantervaring, waaronder het matchen van afbeeldingen uit een selectie van miljoenen afbeeldingen, het begrijpen van het doel en het sentiment van documenten en het focussen op de belangrijke doelgroepssegmenten. De intelligente diensten leveren capaciteiten voor machine learning, artificial intelligence en deep learning. Adobe Sensei bouwt voort op de machine learning-mogelijkheden die tijdens Adobe Summit in maart werden onthuld in de Adobe Marketing Cloud en omvat het gehele Adobe Cloud Platform.

Adobe Sensei maakt gebruik van de grote hoeveelheid aan content en data assets van het bedrijf, van afbeeldingen van hoge resolutie tot customer clicks, waardoor digitale ervaringen op een unieke manier ontwikkeld, geleverd en beheerd kunnen worden. Adobe Sensei bevat een uniforme AI/machine learning framework en een aanbod van intelligente diensten die de Creative Cloud, Adobe Document Cloud en Adobe Marketing Cloud versterken. Veel van deze intelligente diensten zijn toegevoegd aan de bestaande producten van Adobe. Adobe investeert flink in Adobe Sensei en wil het beschikbaar maken voor een ecosysteem van partners, onafhankelijke softwareaanbieders en ontwikkelaars die de cloud-producten van Adobe zullen uitbreiden en specifieke oplossingen boven op het cloud-aanbod zullen bouwen.

“Adobe Sensei richt zich op het oplossen van de complexe uitdagingen van klantervaring in de design-, document- en marketinggebieden, waar Adobe decennia aan expertise heeft en leider in de markt is”, zegt Shantanu Narayen, president en CEO, Adobe. “Met het gebruik van onze capaciteiten in machine learning en AI en biljoenen aan content en data assets, wordt Adobe Sensei een van onze grootste strategische investeringen. We kijken ernaar uit om het beschikbaar te stellen aan ons ecosysteem van partners, onafhankelijke softwareaanbieders en ontwikkelaars om zo nog meer innovatie te realiseren.”

De intelligente diensten van Adobe Sensei
Adobe Sensei is opgenomen in het cloud-aanbod van Adobe, waaronder Adobe Creative Cloud, Adobe Marketing Cloud en Adobe Document Cloud, om dagelijkse taken te automatiseren, capaciteiten voor voorspellingen en personalisatie te ondersteunen en productiviteit te stimuleren. Voorbeelden van de intelligente diensten van Adobe Sensei in het cloud-aanbod van Adobe zijn onder andere:

  • Content intelligentie: maakt gebruik van deep learning om automatisch afbeeldingen te zoeken en te taggen. Het doet daarnaast slimme aanbevelingen als een gebruiker naar afbeeldingen zoekt.
  • Gezichtsbewuste editing: herkent gezichten in een afbeelding en zoekt herkenningspunten zoals wenkbrauwen, lippen en ogen om hun positie vast te stellen en zo de gezichtsuitdrukking te veranderen zonder de afbeelding te vernielen.
  • Semantische segmentatie: labelt elk onderdeel van de afbeelding met een categorie, zoals de lucht. Een gelabeld onderdeel kan eenvoudig worden geselecteerd en gemanipuleerd door middel van eenvoudige commando’s (zoals “pas de lucht aan”).
  • Intelligente doelgroepssegmentatie: geeft marketeers en analisten een nieuwe kijk op welke segmenten het belangrijkst zijn voor hun bedrijf en stelt hen in staat om zich te richten op overlappende of aangrenzende segmenten. Hierdoor wordt het mogelijk om klanten veel efficiënter te werven.
  • Attributie: Bepaalt door middel van algoritmes de impact van verschillende marketing touchpoints op de beslissingen van consumenten om de interactie met een merk aan te gaan. Daarnaast bepaalt het de effectiviteit van verschillende campagnes en geeft het aanbevelingen voor een geoptimaliseerde marketinginvestering.
  • Natuurlijke taalverwerking: biedt tekstbegrip, vormgeving van topics en sentimentanalyse van digitale documenten.
Tijdens Adobe MAX 2016 onthult Adobe verschillende Creative Cloud-innovaties die worden ondersteund door Adobe Sensei. Meer voorbeelden van de intelligente diensten van Adobe Sensei binnen het cloud-aanbod van Adobe, zijn beschikbaar op de blog van Adobe.

Adobe Sensei breidt uit naar partners en ontwikkelaars
Naast de beschikbaarheid van Adobe Sensei in het cloud-aanbod van Adobe, wordt Adobe Sensei ook beschikbaar voor partners en ontwikkelaars als APi’s via Adobe.io, het Adobe-platform voor ontwikkelaars. Dit stelt ontwikkelaars en systeemintegrators in staat om nieuwe type applicaties en oplossingen voor hun klanten te bouwen.

Rate this post

Print Friendly